Į miesto parką po vandeniu

Beveik ištisus metus Kelmės „Draugystės“ parkas pritraukia vis daugiau ateinančių čia pasivaikščioti ar pasportuoti kelmiškių, tačiau vos per upės užtvanką peržengę lieptelį, kelmiškiai susiduria su problema, kuri, pasirodo, žinoma ir miesto seniūnijai. Nemažas parko plotas dažnai apsemiamas iš tvenkinio besifiltruojančiu vandeniu.

– Kam skirta ši vieta? Antims, varlėms? – klausė „Kelmiškiams.lt“ parašiusi Kelmės miesto gyventoja Loreta.

Moteris laiške nedaugžodžiavo, tačiau pasigedo miesto valdžios dėmesio tokiai gražiai rekreacinei vietai, kur ji kiekvieną vakarą norėtų ateiti pasivaikščioti, bet dėl nuolat susikaupusio vandens pasivaikščiojimus tenka atidėti.

– Dabar, kai paspaudė šaltukas, ten kuo tikriausia čiuožykla. Gal galima problemą išspręsti, nes parke tikrai daug žmonių, kurie ateina pailsėti ar pasportuoti bet kuriuo metų laiku, – klausė portalo skaitytoja.

„Kelmiškiams.lt“ susisiekus su miesto seniūnu, Romas Atkočaitis teigė problemą žinąs ir artimiausiu metu imsis ją išspręsti.

– Problema mums yra žinoma ir mes ją bandėme spręsti pakloję drenažo vamzdį, kurį nuvedėme į Kražantės upę. Kadangi vamzdis paklotas negiliai, gali būti, kad jis yra užšalęs. Didžiausia problema yra ta, kad šią aikštelę ir toliau esantį plotą skandina nuolat iš tvenkinio besifiltruojantis vanduo, – situaciją aiškino R. Atkočaitis.

Pasak seniūno, pavasarį yra numatyta įrengti drenažą, kuris turėtų vandenį pagauti aukščiau šlaite ir nuvesti į upę. Miesto vadovas įsitikinęs, kad toks sprendimas turėtų apsaugoti tiek pavėsinę, tiek toliau esančią užmirkusią pievą.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“. Portalo skaitytojos nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *