Centralizuotai tiekiama šiluma tikimasi bus pigesnė

Netrukus pirmąsias sąskaitas už centralizuotai tiekiamą šilumą gausiantys Kelmės ir Tytuvėnų miestų gyventojai nekantrauja, kiek teks mokėti už šildymą. UAB „Litesko“ filialo „Kelmės šiluma“ direktorė Lilita Žukauskienė sako, kad šis šildymo sezonas pradedamas beveik 20 procentų mažesne kaina. Prieš metus šilumos kilovatvalandė kainavo 11,57 (be PVM) ct, o šių metų lapkritį ji siekia 9,50 (be PVM) ct.

„Šilumos kainoje yra daug sudėtinių dalių, kurios daro įtaką galutinei kainai vartotojams, bet labiausiai kainą nulemianti dedamoji yra kuro kaina. Priklausomai nuo įvairių situacijų kuro (biokuras, dyzelinas) kaina gali sudaryti iki 60 procentų šildymo kainos. Šiemet kol kas stebime, kad kuro kainos šilumos gamybai yra mažesnės nei prieš metus, o tai daro ženklią įtaką šilumos kainai.  Norisi tikėti, kad tokių kainų šuolių kaip pernai nebus ir šilumos kainą pavyks išlaikyti stabilią. Tai teikia vilčių, kad šis šildymo sezonas gali būti pigesnis nei pernai“, –  portalui sakė šilumą tiekiančios bendrovės vadovė.

Šilumos trasų ilgis – beveik 9 kilometrai

L. Žukauskienė „Kelmiškiams.lt“ sakė, kad tinkamai pasiruošta 2023-2024 metų šildymo sezonui. UAB „Litesko“ filiale „Kelmės šiluma“ buvo sudaryti detalūs kalendoriniai remonto ir pasiruošimo šildymo sezonui darbų planai, šilumos tinklų hidraulinių bandymų grafikas suderintas su Kelmės rajono savivaldybės administracija.

„Vienas svarbiausių darbų, kurį atlikome vasarą – hidrauliniai šilumos vamzdyno bandymai, parodantys centralizuoto šilumos tiekimo tinklų būklę. Gal kelmiškiams bus įdomu: bendras tinklų ilgis, kurį prižiūrime, yra beveik 9 km.  Ruošdamiesi šildymo sezonui ir siekdami užtikrinti sklandų šilumos ir karšto vandens tiekimą, atlikome katilinių, esančių A. Mackevičiaus g., Vilties g. ir Tytuvėnų miesto Maironio g.,  profilaktinius remonto darbus“, – pasakojo direktorė.

 Skolininkai skuba atsiskaityti

Pasak L. Žukauskienės, po kiekvieno šildymo sezono susidaro klientų skaičius, kurie nesumokėjo už suteiktas paslaugas. Skolininkų sąrašas šiemet  išliko stabilus, tiesa, jis nuolat kinta, nes žmonės stengiasi atsiskaityti už suteiktas paslaugas prieš naująjį šildymo sezoną, kad gautų kompensaciją už šildymą.

„Mes suprantame, kad gyvenime visko gali atsitikti, todėl pakankamai geranoriškai žiūrime į skolas. Jeigu žmogus rodo pastangas, mes visada rasime būdų, kaip išspręsti šią situaciją. Tad, jei įsiskolinimas susidarė tokio dydžio, kad tapo sunku jį padengti iš karto, prašome neatidėliojant apsilankyti pas mus ir geranoriškai susitarti dėl įsiskolinimo padengimo dalimis. Visada kartu rasime sprendimą“, – sakė Lilita Žukauskienė.

Nerijus Šarauskas, Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *