Policininko darbas – neramus ir pilnas iššūkių

Kelmės rajono policijos komisariate dirbantis vyriausiasis patrulis Klaidas Pluščiauskis dalijasi savo sėkmės istorija, kas paskatino jį tapti policininku ir dirbti nemonotonišką darbą bei prisidėti prie visuomenės gerovės.

– Baigęs vidurinę mokyklą pasirinkau išbandyti galimybę papildyti Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgų gretas. Tarnybą atlikau Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione, Pajūrio mstl., Šilalės rajone Mano daliai atiteko Covid-19 pandeminis laikotarpis, kurio metu neturėjau galimybės savaitgaliais grįžti į namus, todėl kaip „įvairesnio laiko“ kompensaciją pasirinkdavau sporto salę. Nuo mažumės mėgau aktyviai leisti dienas, fiziškai padėti tėvams, seneliams, kaimynams, išklausyti, patarti ar padėti aplinkiniams. Žavėjausi žmonių atsakingumu, pareigingumu, ryžtu, visuomenės saugumo užtikrinimu, – pasakojo viešąją tvarką Kelmės rajone saugantis K. Pluščiauskis.

Daugelį metų jaunas vyras domėjosi laisvosiomis imtynėmis, yra pelnęs ne vieną apdovanojimą, tad neliko jokių abejonių, jog tolimesnis kelias – į Lietuvos policijos mokyklą. Vasaros pradžioje Klaidas baigė studijas, o jau rudeniop buvo priimtas dirbti į Telšių AVPK Kelmės rajono policijos komisariatą.

– „Ginti. Saugoti. Padėti“ – tai ne tik skambus Lietuvos policijos šūkis, bet ir užduotys su kuriomis kasdien susiduria policininko tarnybą pasirinkę žmonės. Mano darbas svarbus žmonių gerovei. Tai galimybė padėti kitiems, dinamiškas, įkvepiantis ir reikšmingas ne tik man pačiam, bet ir aplinkiniams. Labai džiaugiuosi ir esu dėkingas kolegoms, kurie geranoriškai pataria ar teikia pagalbą, kurios kartais prireikia nenumatytuose situacijose, – įsitikinęs policininkas.

Vaikinas nori, svajoja ir tikisi, kad dar daugelį metų galės padėti žmonėms, ginti tą, kuris pats nebegali apsiginti ar išgelbėti gyvybę.

„Kelmiškiams.lt“ parengta pagal Kelmės rajono PK Bendruomenės pareigūnų pateiktą informaciją ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *