Jaunas gydytojas gastroenterologas nusprendė imtis ir endoskopuotojo darbo

Neseniai baigęs Gastroenterologijos rezidentūrą, mėnesį paatostogavęs, jaunas gydytojas Raimundas Karčauskas atvyko dirbti į Respublikinės Šiaulių ligoninės Diagnostikos centro Endoskopijų skyrių. Būtent šios srities specialisto labai reikėjo ligoninėje, kad sutrumpėtų pacientų, laukiančių gydymo bei diagnostikos procedūrų, eilės. Didesnę krūvio dalį ir daugiau laiko pasiryžęs skirti endoskopuotojo darbui, jaunas specialistas žada nepamiršti ir terapinio profilio pacientų bei dirbti konsultantu gastroenterologu Konsultacijų skyriuje. 
Galimybė padėti žmonėms
Kelmės rajone gimęs ir užaugęs Raimundas Karčauskas baigė Kelmės Jono Graičiūno gimnaziją. Puikūs atestato pažymiai suteikė galimybę rinktis norimą profesiją ir jis nusprendė tapti gydytoju. Baigiant mokyklą atrodė, kad būtent ši profesija yra ne tik įdomi, bet ir sudėtinga, viliojo ir galimybė padėti žmonėms. Nors visoje giminėje nebuvo medikų, Raimundas nepabūgo eiti šiuo keliu. 
Įstojęs į Lietuvos sveikatos mokslų universitetą, įsitikino, kad pasirinko tinkamai: domino jį nelengvos studijos, viliojo praktinės užduotys. Pasirinkimą studijuoti Kaune lėmė tai, kad Kaunas arčiau namų, nei Vilnius, tad pirmuoju numeriu rinkosi studijas Kaune, kur ir buvo priimtas studijuoti medicinos mokslus. Be to šiame mieste jau studijavo vyresnė sesuo. Penkių vaikų šeimoje, su keturiais broliais ir seserimi užaugęs bei gydytojo kelią pasirinkęs Raimundas džiaugiasi, kad visi baigė aukštuosius mokslus. Tėtis taip pat turi aukštojo mokslo diplomą, o mama baigusi technikumą. Vaikai pasirinko tokias profesijas, kokių patys norėjo. Vyriausiasis brolis yra elektronikos inžinierius, sesė – ekonomistė, kitas brolis krimto vadybos studijas, o jauniausias – informacines technologijas.
Visa šeima dažnai lankydavosi Šiauliuose, tad šis miestas Raimundui artimas ir savas. Dar mokydamasi mokykloje vairavimo egzaminus taip pat Šiauliuose laikė. Tad ir medicinos mokslus bei rezidentūrą baigęs nusprendė vykti arčiau tėviškės ir dirbti Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. 

Zita Katkienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *