Nuo liepos nebeliks Kelmės teismo rūmų

Nuo liepos pirmosios, įsigaliojus Lietuvos Respublikos apylinkių teismų įsteigimo ir jų veiklos teritorijų įstatymo pakeitimams, Šiaulių apylinkės teismą sudarys trys rūmai: Radviliškio rūmai, Raseinių ir Šiaulių. Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmai bus prijungti prie Raseinių rūmų. Nors nuo liepos Kelmės teismo rūmų nebeliks, tačiau darbo procesas nesikeis. Pasak rajono žiniasklaidos atstovus į spaudos konferenciją pakvietusio Šiaulių apylinkės teismo pirmininko Ernesto Šukio, nuo liepos 1 d. Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmai dirbs dviejuose pastatuose – Raseiniuose Kelmėje. Raseinių rūmų veiklos teritorija apims du rajonus – Kelmės rajono savivaldybės ir Raseinių rajono savivaldybės.

„Dėl struktūrinių pertvarkymų bus pakeisti Kelmės rūmų bei Joniškio rūmų pavadinimai, nurodant vietą, kurioje veikia Teismo rūmai. Kelmės rūmai vadinsis Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmai Kelmėje. Noriu pažymėti, kad dėl minėtų struktūrinių pokyčių, su pareigybėmis susijusiosios pagrindinės darbo sąlygos, atliekamos funkcijos, darbo vieta ir darbo užmokestis nesikeis. Kelmėje ir toliau bus nagrinėjamos bylos, dirbs tie patys darbuotojai, o Kelmės rajono gyventojų ar verslo subjektų bylos ir toliau bus nagrinėjamos Kelmėje. Tik prijungtuose Kelmės rūmuose nebeliks Raštinės vedėjo pareigybės. Minėtą darbą atlikusios specialistės toliau dirbs teisme kitose pareigose“, – sakė teismo pirmininkas.

Šiaulių apylinkės teismo pirmininko Ernesto Šukio spaudos konferencija

Po pertvarkos nesikeis ir Šiaulių apylinkės teisme teisėjų etatų skaičius, iš viso teisme yra 46  etatai. Raseinių rūmuose bus aštuoni teisėjų etatai – po keturis abiejuose pastatuose Kelmėje ir Raseiniuose. Dabar Raseinių rūmuose ir Kelmės rūmuose taip pat yra po 4 teisėjų etatus. Šiuo metu Raseiniuose dirba keturi teisėjai, Kelmėje – trys teisėjai.

„Rugsėjo mėnesį Kelmėje liks du teisėjai. Viena teisėja išeis į pensiją, tačiau sumažėjęs teisėjų skaičius neturėtų sukelti problemų kelmiškiams, dalis posėdžių, kaip ir dabar, vyks nuotoliniu būdu“ – teigė Teismo pirmininkas.

Šiuo metu Lietuvoje 12-oje apylinkių teismų veikia 43 teismo rūmai. Nuo 2024 m. liepos 1 d. 12-oje apylinkių teismų pradės veikti didesnes teritorijas aptarnaujantys 27 teismo rūmai. Iš 12-os apylinkių teismų rūmų neturi tik Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Nerijus Šarauskas, Kelmiškiams.lt, Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *