Nekilnojamo turto rinka rajone: tampame „miegamu ir senelių“ rajonu

Norintieji įsigyti, parduoti išnuomoti ar išsinuomoti nekilnojamą turtą rajone neretai susiduria su tikrais iššūkiais. Ypač sudėtinga situacija nuomos sektoriuje: butų, namų nuomos kainos nedidelės, savininkams neatsiperka natūralus nusidėvėjimas, tad nuomoti vengiama, stengiamasi tokį būstą parduoti.  

Pasak nekilnojamo turto rinką rajone analizuojančio Boriso Markulio, ši rinka Kelmėje ir rajone yra specifinė, rajonas tampa miegamu ir senelių rajonu.

– Butai yra pats paklausiausias turtas. Žemesniuose aukštuose esančius butus perka vyresnio amžiaus žmonės, viršutiniuose aukštuose (nuo trečio ir aukščiau) perka jaunesni žmonės. Ūkininkai mielai perka dirbamą žemę. Jei sklypas ribojasi su jau esama ūkininko žeme, perkami ir mažesni plotai, tačiau dėl tokių sklypų nėra konkurencijos. Jei didesnis nei 5 hektarų žemės sklypas, tuomet juo susidomi keli ūkininkai, išauga kaina, – sakė B. Markulis. 

Kelmės mieste ypač jaučiamas butų stygius. Šiuo metu laisvi ir pardavimui skirti butai yra nuperkami labai greitai. Kelmėje vieno kambario butas (26 – 36 kv.m.) kainuoja nuo 25 000 iki 35 000 eurų, 2 kambarių (40 – 58 kv.m.) – nuo 35 000 iki 55 000 eurų. Kaina priklauso nuo buto aukšto, ar daugiabutis  yra renovuotas ir vidaus įrengimo.

Pasak nekilnojamo turto verslu užsiimančio B.Markulio, komercinės patalpos pardavimui – retas dalykas, o ir jų kaina gana aukšta, todėl didžioji dalis patalpų yra nuomojamos.  Nuomoti patalpas savo veiklai verslininkams labiau apsimoka, nes daugelis smulkių verslų patalpas nuomoja paslaugoms teikti arba prekybai, todėl patalpų nereikia pertvarkyti.

Kelmėje nėra paprasta ir išsinuomoti būstą. Norintys rasti butą nuomai su tuo yra susidūrę.

– Kiek domėjausi, butų nuomos kaina prasideda nuo 100 eurų. Gavau du pasiūlymus, kur nuomotojai prašė 250 ar 300 eurų. Tiesa, brangesni butai nuomojami pasirašius sutartį, vadinasi, nuomotojai patikimi, neišmes į gatvę po kelių mėnesių,  – „Kelmiškiams.lt“ sakė buto Kelmėje ieškojusi portalo skaitytoja Aušra.

Moteris džiaugiasi Kelmėje išsinuomojusi butų su sutartimi dvejiems metams, o per mėnesį mokėsianti 190 eurų nuomos mokestį.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *