Rajono taryba nepritarė žvyrkelių asfaltavimo planui

Ketvirtadienį vykusiame Rajono tarybos posėdyje pritrūko balsų patvirtinti rajono žvyrkelių ruožų asfaltavimo prioritetinę eilę, kuri pastarosiomis dienomis kelia audras ne tik politinėje erdvėje, bet ir skirtingų rajonų vietovių bendruomenėse. Apie tai portale skelbėme vakar. Šiandien į posėdį atvyko kelių rajono gyvenamųjų vietovių ir bendruomenių, verslo atstovai, kurie išsakė savo nuomones dėl kelių asfaltavimo.  

Dar prieš balsavimą savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius sakė tikintis, kad visi trys keliai bus išasfaltuoti. Meras patikino, kad prioriteto sudarymas nebuvo vienašalis sprendimas, o priimtas kolegialiai.

„Visi man žmonės vienodi ir visi reikalingi, to paties krašto žmonės. Prioritetas buvo asfaltuoti kelius į miestelius, kurie dar neturi asfaltuoto privažiavimo“, – Tarybos nariams ir susirinkusiems rajono gyventojams sakė savivaldybės vadovas.

Savivaldybės tarybos opozicijos lyderį Dainių Ivoškį papiktino posėdžiui vadovavusio Alberto Brazo atsisakymas į darbotvarkę įtraukti šio sprendimo alternatyvą. Pasak A. Brazo, alternatyvus sprendimo projektas buvo įregistruotas nesilaikant Tarybos reglamento, nes projektas įregistruotas likus mažiau nei 24 valandoms iki Tarybos posėdžio.

Po ilgų diskusijų ir pasisakymų Taryba balsavo. Vienuolikos valdančiosios daugumos balsų neužteko pritarti projekto sprendimui. Balsavime susilaikė valdančiojoje daugumoje esantys liberalas Evaldas Kmitas ir konservatorius Saulius Mockus. Visi Tarybos opozicijos atstovai nepalaikė savivaldybės patikslintos prioriteto eilės.

Pasak Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo Manto Ralio, po tokio politikų sprendimo išliks Kelių direkcijos pateikta prioritetinė eilė.

Kelmiškiams.lt

Balsavimo rezultatai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *