Kelmiškis verslininkas: „Ar grįžtame į senus laikus, ar nuotekas tvarkome centralizuotai?“

Penktadienį Savivaldybės  tarybos Investicijų, ūkio ir kaimo reikalų komiteto posėdyje apsilankęs vienos Kelmėje veikiančios įmonės direktorius nuogąstavo, kad jo sklype iš valymo įrenginių ištekantis vanduo teka grunto paviršiumi, nes sklype gruntas smėlėtas ir vandens nesugeria.  Verslininkas prisiminė, kad dar vykstant statyboms lankėsi UAB „Kelmės vanduo“ darbuotojai, kurie žiūrėjo, kur gali būti surenkamos išvalytos nuotekos.

 „Galvojo, kad yra nuotekų šulinys, o ten buvo ryšių šulinys“, – pasakojo komiteto posėdžio svečias.

Posėdyje dalyvavęs savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius pripažino, tai yra problema, o jai išspręsti yra reikalinga 100 tūkstančių eurų. Pasak mero, projektas nuotekų sutvarkymui yra parengtas, o jo įgyvendinimui reikiamos sumos biudžete nėra. Taip pat nebėra galimybės įgyvendinti šio projekto ES fondų priemonėmis.

Verslininkas komiteto nariams priminė, kad tai – reprezentacinė vieta, o tūkstančių eurų jis neturi.

Iškilus klausimui, kaip nuotekas šalina kaimynystėje gyvenantys žmonės, komiteto narė Lina Samulytė įvardino techninio projekto situaciją: dalis greta gyvenančių asmenų išvalytas nuotekas šalina į  gruntą, kiti naudoja vietinių nuotekų rezervuarus, o dar kiti gyventojai neturi jokių nuotekų sistemų.

Savivaldybės meras patikino, kad šis klausimas tikrai nebus išspręstas šiais metais, tačiau alternatyvų ieškoti galima. Meras pažadėjo į vietą kviesti specialistus ir toliau aiškintis situaciją.

„Mane gali bausti, bet neturiu kur padėti vandens. Arba turiu išsikraustyt“, – palikdamas tribūną sakė verslininkas.

Kelmiškiams.lt, asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *