Policija perspėja ir ragina neprarasti atidumo

Dėl žemos oro temperatūros ir sniego kelininkai skelbia ypač sudėtingas meteorologines sąlygas keliuose. Neprarasti atidumo primena ir Kelmės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai. „Dėl pūgos, prasto matomumo ir slidžios kelio dangos, vairuotojus prašome rinktis ne leistiną, o saugų greitį. Atsisakykite nebūtinų kelionių. Pėstieji, prieš žengdami į pėsčiųjų perėją, įsitikinkite, kad vairuotojai visiškai sustabdė automobilius. Būkite matomi-dėvėkite šviesą atspindinčias priemones“, – sakoma pareigūnų išplatintame pranešime.

Kaip skelbia „Kelių priežiūra“ AB, per pastarąsias paras temperatūra šalyje nepakilo aukščiau kaip -10 ℃, todėl pradėta naudoti specialios sudėties druska slidumui keliuose mažinti. Vairuotojus  prašoma išlikti ypač atsargiais, kadangi minėtos sąlygos sunkina tiek eismo sąlygas, tiek kelių priežiūrą.

Net ir esant ypač sudėtingoms meteorologinėms sąlygoms, intensyviausiuose šalies keliuose nenutrūkstamai dirba kelių priežiūros mechanizmai. Siekiant užtikrinti eismo dalyvių saugumą valstybinės reikšmės keliuose, druskos drėkinimui vietoje įprasto druskos tirpalo naudojamas kalcio chlorido tirpalas.

Darbas tęsiamas ir šalies žvyrkeliuose. Juose atliekami sniego šalinimo bei slidumą mažinančių medžiagų bėrimo darbai. Be to, greideriai, naudodami dantytus verstuvus, atlieka dangos šiurkštinimą – prorėžas apledėjusioje žvyrkelių dangoje. Taip yra gerinamas transporto priemonių padangų sukibimas su kelio danga.

Kelmiškiams.lt, Kelmės r. PK bendruomenės pareigūnų nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *