Šaltis: mažiau mokinių mokyklose, pamokos nuotoliu

Ryte termometrai rodė 20 ir daugiau laipsnių šalčio. Sinoptikai pastebi, kad tokių šalčių, kokie buvo pastarosiomis dienomis, neturėjome trejus metus, tačiau itin žema temperatūra ilgai nesilaikys – jau antradienį pradės kilti.

Dėl žemos temperatūros dalis mokinių neatvyko į mokyklas. Oro temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali neiti 1–5 klasių mokiniai. Jei temperatūra pasiekia -25 laipsnius ar daugiau, į mokyklą gali neiti ir vyresniųjų klasių mokiniai.

Pasak Kelmės „Kražantės“ progimnazijos direktorės Laimos Simėnienės, į progimnaziją pirmadienį atvyko tik beveik trečdalis pradinių klasių mokinių.

Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos mokiniai pirmadienį mokysis nuotoliniu būdu. Į Užvenčio Šatrijos Raganos gimnaziją pirmadienį atvyko 14 pradinių klasių mokinių.

„Matydami prognozuojamą žemą temperatūrą, šiandien nusprendėme dirbti nuotoliniu būdu. Mokiniai į pamokas jungsis iš namų“, – portalui sakė gimnazijos direktorė Rima Andrulienė.

Nė vienas 1-5 klasių mokinys neatvyko į pamokas Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijoje, o į Elvyravos pagrindinę mokyklą atvyko tik 2 pradinių klasių mokiniai.

Arktinis šaltis problemų nesukėlė ir viešajam rajono transportui. Pasak UAB „Kelmės autobusų parkas“ direktoriaus Sigito Kleišmanto, visi autobusai užsivedė ir išvyko į suplanuotus maršrutus.

„Neturiu jokios informacijos apie kokius nors gedimus ar nesklandumus“, – 8 valandą ryto Kelmiškiams.lt sakė S. Kleišmantas.

Kelmiškiams.lt, Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *