Aistros dėl savivaldybės įstaigų vadovų

Pastaruoju metu savivaldybės įstaigose keičiasi vadovai. Pirmąją rugpjūčio dieną pareigas eiti pradėjo naujoji Kelmės kultūros centro direktorė Laima Lapinskienė, rugpjūčio 22 d. Kelmės rajono Žemaitės viešajai bibliotekai pradės vadovauti Ginta Maziliauskienė, o rudenį bus skelbiamas Kelmės mažojo teatro vadovo konkursas. Kaip ir įprasta rajone, savivaldybės įstaigų ar įmonių konkursai retai kada praeina be kokių nors didesnių ar mažesnių nesusipratimų.

Jei bibliotekos konkursas pavyko be didesnio nepasitenkinimo ir visuomenės diskusijų socialiniuose tinkluose, tai konkursas į Kelmės kultūros centro vadovo poziciją kėlė audras. Šios nuo gaisro sausio mėnesį nukentėjusios įstaigos vadovo pareigų siekė dvi kandidatės – Kelmės kultūros centre administratore dirbanti Ingrida Maleckienė ir dabar jau buvusi Pakražančio kultūros centro vadovė Laima Lapinskienė. Pasak konkurso organizatorių, abi kandidatės konkurse pasirodė gerai, tačiau, kaip ir Kelmiškiams.lt patikino savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, laimėjusi kandidatė turi magistro laipsnį. Galbūt akylų socialinių tinklų skaitytojų įtarimų šio konkurso organizavimu ir nebūtų kilę, jei apie konkursą būtų buvę informuota kaip ir apie kitus: skelbimas savivaldybės tinklapyje pasirodė vėliau nei buvo paskelbta Valstybės valdymo agentūros tinklapyje, o ir Pakražančio kultūros centras yra labai sietinas su politikų palaikomais ryšiais, merui artima politine aplinka. Šiame centre dažni kultūriniai ir bendruomenės renginiai neapsieina be politikų paramos ar rėmimo.

Tyliai ir be audrų praėjo konkursas Žemaitės viešosios bibliotekos direktoriaus pareigoms užimti. Pirmą kartą skelbtame konkurse kandidatų neatsirado, tačiau antrą sykį jame ketino dalyvauti dvi kandidatės – Elvyravos pagrindinei mokyklai vadovaujanti Ginta Maziliauskienė ir buvusi Akmenės bibliotekos vadovė. Pastarajai į konkursą neatvykus, konkurse dalyvavo tik G. Maziliausienė.

Audros ir nepasitenkinimas kultūros ir meno bendruomenėje kyla ir dėl rudenį kadenciją baigiančio Mažojo teatro vadovo Algimanto Armono, kuriam darbo sutartis nebus tęsiama. Praėjusią savaitę laikraštyje „Bičiulis“ A. Armonas teigė nesilaikantis pareigų, tačiau pergyvena dėl teatro likimo, kuris po tokių staigių permainų gali subyrėti. Pensijinio amžiaus A. Armonas yra vienintelis vadovas, kuris teatrui vadovauja nuo jo įkūrimo.

Savivaldybės meras stebisi tokiu teatro vadovo nuogąstavimu ir teigia, kad niekas jam nedraudžia dalyvauti konkurse.

Nerijus Šarauskas, Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *