Kadenciją baigiantis vicemeras: „Keista, kai vietoj kandidato dalyvauja plakatas“

Pasibaigus Savivaldybių tarybų ir merų rinkimams aistros aprims dar negreit, nes rajono valdžioje bus formuojama nauja valdančioji dauguma. Tarybos valdančiosios daugumos sudarymo variantų yra ne vienas, tačiau tai paaiškės netrukus. Greit paaiškės ir naujasis savivaldybės meras. „Kelmiškiams.lt“ kalbintas dabartinis mero pavaduotojas Egidijus Ūksas rinkimų nugalėtojo neprognozavo, tačiau sakė, kad kandidatai verti vienas kito.

– Rinkėjai padarys savo sprendimą. Vienokių ar kitokių pasikeitimų gali būti, nes išrinktai valdžiai teks dirbti pagal naują Savivaldos įstatymą. Politikai gali turėti daug planų ir vilčių, bet gyvenimo realybė dažnai yra linkusi to nepaisyti ir negailestingai viską pakoreguoja, – sekmadienio vakarą samprotavo buvęs rajono konservatorių lyderis Egidijus Ūksas.

Pasak vicemero, koalicijos formavimas priklausys nuo to, kas bus išrinktas meru. Anot E. Ūkso, meras bus koalicijos formavimo pagrindas.

– Kokia ji („Kelmiškiams“ – koalicija) bus, sunku pasakyti. Kiek ji bus darbinga, kaip bus patenkintos koalicijos narių ambicijos, pasakyti ne ką lengviau. Ši kadencija buvo labai sunki ir sudėtinga, bet ši koalicija sėkmingai dirbo visą kadencijos laikotarpį. Naujai išrinktoje Taryboje bus nemažai ambicingų, emocionalių ir norinčių individualiai pasireikšti Tarybos narių. Svarbiausia, kad būsimoje koalicijoje emocionalumas nelaimėtų prieš racionalumą, – Kelmės rajono naujienų portalui sakė Egidijus Ūksas.

Kadenciją baigiantis vicemeras teigė vis dar negalintis atsistebėti viena rinkimų kampanijos dalyve.

– Nors rinkimų kampanija buvo palyginti rami, tačiau susidomėjęs stebėjau, kaip seksis pasirodyti rinkimuose vienos kandidatės plakatui. Dar to nėra buvę, kad kandidato į merus niekas gyvai nėra matęs, o vietoj jo dalyvauja plakatas. Gal kituose rinkimuose sulauksime trimačių kandidatų vaizdų ar avatarų? – svarstė E. Ūksas.

„Kelmiškiams.lt“ primena, kad jokiuose debatuose nedalyvavo Kelmės „valstiečių“ kandidatė į merus Rita Kavaliauskaitė.

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *