Kandidatai vengia debatų: neturi ką pasakyti, bijo ar jau įsitikinę pergale?

Iki rinkimų likus penkioms dienoms „Kelmiškiams.lt“ inicijuoja kandidatų į merus debatus. Pirmuosius debatus – kandidatų į rajono Tarybą – „Kelmiškiams.lt“ surengė mėnesio pradžioje. Tąkart dalyvavo septynių politinių organizacijų deleguoti atstovai. Debatuose nei vieno savo sąrašo atstovo nedelegavo Darbo partijos sąraše esantys kandidatai į rajono atstovaujamąją valdžią.

Paskutinę žiemos dieną vyksiančiuose debatuose dalyvaus dar mažesnis kandidatų į merus skaičius – trys iš septynių kandidatų. Keturių politinių partijų deleguoti kandidatai į merus apgailestavo negalėsiantys dalyvauti dėl išvykų, kitų nenumatytų susirinkimų arba priežasties išvis nenurodė.

Panašu, kad dabartinis rajono meras Ildefonsas Petkevičius jau įsitikinęs (juk politiniai bendražygiai dar ne taip seniai privačiuose pokalbiuose sakė laimėsią net 15 vietų Taryboje!) savo pergale rinkimuose ir debatuose sakė nedalyvausiąs. Priežasties, kodėl nenori ar negali dalyvauti debatų transliacijoje ir diskutuoti gyventojams aktualiais klausimais, I. Petkevičius nesakė. Gal tikrai jau įsitikinęs savo laimėjimu rinkimuose?

Debatuose nedalyvaus ir pastarosiomis savaitėmis Lietuvos žiniasklaidoje sužibusi konservatorių žvaigždė Asta Zavadskienė. Skandaluose įklimpusi kandidatė sakė antradienį išvykstanti. Tad, nepavyks paklausti kandidatės apie demokratiją, savivaldybės valdymą ir komunikaciją, kai virtualioje erdvėje trinami komentarai, keičiami įrašai, o dalis visuomenės sutapatinami su seksualiniais nusikaltėliais. Akivaizdu, kad kandidatė išsigando galimų nepatogių klausimų. Beveik visi pagrindiniai šalies portalai aprašė, Laisvės TV parodė mokyklos direktorės „išmintį“ apie prevencijos būdus, metodus ir priemones. Panašu, kad kandidatės žvaigždė neužges rinkimams praėjus, nes savivaldybės biurokratai rengia atsakymą į aktyvių visuomenės atstovų užklausimą dėl jos viešų pasisakymų.

Ekskursante drąsiai galima vadinti dar nei vienuose debatuose nedalyvavusią, oldskūliniu sveikinimu rinkėjus su Kalėdomis sveikinusią ir vėliau dėl šmaikščių komentarų jį ištrynusią, Ritą Kavaliauskaitę. Pasak partijos atstovo Juozo Rimkaus, kandidatė šiuo metu keliauja po Švediją. Priminsiu, kad mėnesio pradžioje visuomenėje daktariuke vadinama kandidatė buvo išvykusi į Vokietiją, todėl nedalyvavo Žinau, ką renku surengtuose kandidatų į merus debatuose. Gal kandidatė visai laimėti nenori ir tai tėra gražus Ramūno Karbauskio sukurtas scenarijus. Juk valstiečių lyderis mėgsta teatrą!

Debatų bailiu drąsiai galima vadinti ir liberalų kandidatą į merus Evaldą Kmitą.  Žinau, ką renku debatuose nesėkmingai pasirodęs liberalas nevengė įsivelti ir į skandalus su kitais kandidatais. Prieš kurį laiką E. Kmitas bandė išvaryti į jo susitikimą su gyventojais įsibrovusius Skvernelio įkurtos partijos atstovus. Beje, E. Kmitas ypač akcentuoja komunikaciją, tačiau debatuose dalyvauti ir diskutuoti vengia. Kaip kandidatas savo programoje žodį „kitaip“ rašo didžiosiomis raidėmis, tai galbūt ir bendravimą jis supranta KITAIP? Gal taip pat, kaip ir galimų investuotojų paiešką per rekvizitai.lt?

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Antradienį vykusius debatus galite žiūrėti:

.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *