Kandidatas į Tarybos narius pluša be konkurso

Kelmės rajono savivaldybės administracijos Tytuvėnų apylinkių seniūnijos vyriausioji specialistė išmokoms laimėjo konkursą kitoje įstaigoje ir nuo sausio 1 dienos nebedirba, tačiau, neradus kuo pakeisti gyventojams itin svarbaus darbuotojo, buvo imtasi gudrybės ir specialistu socialinių išmokų klausimais pakviestas padirbėti iki Kalėdų savivaldybės administracijoje praktiką atlikęs studentas.

2022-ųjų metų pabaigoje praktiką savivaldybės administracijoje atlikęs Tadas Kasparas sulaukė visuomenės nuostabos savo įrašais socialiame tinkle apie praplatintą kelią į Tytuvėnus, liaupses rajono merui. Akyli portalo skaitytojai netruko įvertinti šios situacijos – jauno vyro įdarbinimą sieja gerais santykiais ir lojalumu savivaldybės vadovams. Nenuostabu, kad Tytuvėnuose šiuo metu gyvenantis Tadas Kasparas yra tarp partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatų į rajono tarybą.

Kad buvęs praktikantas tapo darbuotoju Tytuvėnų apylinkių seniūnijoje, „Kelmiškiams.lt“ patvirtino ir Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas.

– Sausio 3 dieną Kelmės rajono savivaldybės administracija paskelbė konkursą į Tytuvėnų apylinkių seniūnijos vyriausiojo specialisto išmokoms (dirbančio seniūnijoje) pareigas. Kadangi seniūnijos darbuotojai nesutiko laikinai, kol po konkurso bus paskirtas vyriausias specialistas išmokoms, atlikti jo funkcijas, susijusias su socialinių išmokų klausimais, terminuotą laikotarpį – iki į šias pareigas konkurso būdu bus priimtas vyriausiasis specialistas išmokoms – dirba Tadas Kasparas, – apie buvusio praktikanto karjerą savivaldybės administracijoje pasakojo S. Jokubauskas.

Pasak administracijos vadovo, Tadas Kasparas atliko praktiką Kelmės rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriuje, turi pakankami įgūdžių ir žinių atlikti specialisto išmokoms funkcijas bei atitinka išsilavinimo reikalavimus, nustatytus terminuotai darbo sutarčiai.

Antradienį baigėsi dokumentų pateikimo į paskelbtą konkursą terminas. „Kelmiškiams.lt“ žiniomis, specialisto vietą užimti panoro 9 kandidatai, tačiau ne visi jie atitinka konkurso reikalavimus. Konkursas specialisto pareigoms užimti numatytas kitą savaitę.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“, Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *