Rajono socialdemokratams vadovaus Dainius Ivoškis, o konservatoriams – Saulius Mockus

Penktadienio vakarą konservatorių ir socialdemokratų partijų skyrių nariai rinko pirmininkus. Rajono socialdemokratų skyriaus grupių deleguoti nariai skyriaus pirmininku išrinko Rajono savivaldybės tarybos opozicijos lyderį Dainių Ivoškį. Skyriaus pirmininko rinkimuose taip pat dalyvavo skyriaus vicepirmininkė Raimonda Blužienė. Žiniasklaidos vengiantys rajono konservatoriai pirmininką taip pat rinko iš dviejų kandidatų – Tarybos nario Sauliaus Mockaus bei ilgamečio partijos bendražygio Algirdo Stakėno. Rajono dešinieji partijos skyriaus vedlio pareigas patikėjo Sauliui Mockui.

Dar vakar dėl skyriaus pirmininko pareigų nebuvęs užtikrintas Saulius Mockus, penktadienio vakarą portalui sakė, jog sprendimą priėmęs padrąsintas bendražygių, pažįstamų Seimo narių, partijai nepriklausančių draugų. „Žiūrėsime, kolegos žada padėti, o tai labai svarbu“, – sakė naujai išrinktas konservatorių pirmininkas.

Tiek D. Ivoškis, tiek S.Mockus yra laikomi naujos ir modernios politikos šalininkai. Abiem partijom praėję savivaldos rinkimai nebuvo patys sėkmingiausi: socialdemokratai liko opozicijoje, konservatoriai laimėjo vos dvi vietas, o po nesusikalbėjimo ir nesutarimų narystę partijoje sustabdė du aktyvios politikos dalyviai – Egidijus Ūksas bei Tautvilas Putvis. Pastarasis nesijungė į valdančiąją Tarybos daugumą, kurioje yra S. Mockus.

Kelmiškiams.lt, Pexels.com nuotr.

Naujasis rajono konservatorių lyderis Saulius Mockus
Rajono socialdemokratų vairą perėmė D. Ivoškis (kairėje)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *