Galima teikti kandidatus

Kelmės rajono savivaldybė nuo 2002 metų Kelmės rajono garbės piliečio vardą suteikė 17 asmenų, o nuo 2010 metų garbės ženklu „Už nuopelnus Kelmės rajonui“ apdovanojo 32 žmones. Paskutinį kartą Garbės piliečio regalijos buvo įteiktos 2017 metais, o garbės ženklu „Už nuopelnus Kelmės rajonui“ kai kuriais metais buvo įvertinti daugiau nei vienas žmogus. Šie apdovanojimai šiemet bus įteikti Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Siūlyti kandidatus Kelmės rajono garbės piliečio vardui suteikti gali Kelmės rajono savivaldybės tarybos nariai, nevyriausybinės organizacijos, vietos bendruomenės, juridiniai ir fiziniai asmenys. Rajono garbės piliečio vardas suteikiamas ne tik Lietuvos, bet ir bet kurios užsienio valstybės, su kuria Lietuva palaiko diplomatinius santykius, piliečiui už ypatingus nuopelnus garsinant Kelmės rajoną, taip pat už išskirtinį indėlį į Kelmės rajono švietimo, kultūros, sporto, sveikatos apsaugos, verslo, socialinės plėtros, krašto apsaugos bei kitas sritis ir aktyvią visuomeninę veiklą.

Garbės ženklu „Už nuopelnus Kelmės rajonui“ apdovanojama už aktyvią ir reikšmingą kūrybinę veiklą puoselėjant Kelmės krašto etninę kultūrą, profesionalųjį ir mėgėjų meną bei kitą kultūros ir šviečiamąją veiklą, Kelmės rajono garsinimą šalyje ir užsienyje, tarptautinių ryšių ir tarptautinio bendradarbiavimo plėtojimą, respublikinius ir tarptautinius pasiekimus, verslo ir kaimo plėtrą, turizmo vystymą Kelmės rajone, ypatingus pasiekimus profesinėje veikloje, aktyvią visuomeninę veiklą, didvyrišką poelgį, teikiamą paramą plėtojant kultūros, sporto, švietimo, sveikatos priežiūros,

Pasiūlymus apdovanojimams galima teikti iki sausio 18 d. Gautus teikimus dėl Kelmės rajono garbės piliečio vardo suteikimo ir apdovanojimo garbės ženklu „Už nuopelnus Kelmės rajonui“ svarstys komisija, kuriai vadovauja rajono meras lldefonsas Petkevičius. Komisijoje taip pat yra rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas, savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Ūksas, rajono savivaldybės tarybos nariai Vytautas Barkauskas, Kęstutis Bilius, Emilija Kvietkuvienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus atstovės Sonata Venckienė ir Rima Rimdeikienė, visuomenei atstovauja žurnalistas Alvydas Geštautas ir Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus mokytojas Gintautas Astašauskas.

„Kelmiškiams.lt“ inf., Kelmės rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *