Kultūros centro gaisro priežastis lieka neaiški

Sausio mėnesį Kelmės kultūros centrą nuniokojusio gaisro priežastis kol kas nėra aiški. Ketvirtadienį Švietimo, kultūros ir teisėtvarkos komitete sakė Kelmės kultūros centro direktorius Arnas Arlauskas.

„Galiu atsakyti, kad dar jokių (red. – galutinių) išvadų nėra, bet pirminėse išvadose priežastis nenustatyta. Turimos detalės neleidžia daryti tam tikrų išvadų, kokia yra tikroji (red. – gaisro) priežastis. Tyrimas atliekamas toliau“, – sakė A. Arlauskas.

Pasak kultūros centro direktoriaus, šiai dienai kultūros centras yra sąlyginai išvalytas. Tai kainavo 36 tūkstančius eurų. Šiuo metu kultūros centro kolektyvas jau gali dirbti. Taip pat  yra pasirašyta sutartis ir atliktas avansinis mokėjimas ekspertui, kuris per 25 dienas pateiks išvadą ar bus reikalingas paprastas, ar kapitalinis stogo remontas.

„Panašu, kad viso stogo griauti nereikės, reikės sutvirtinti tik esamas metalines konstrukcijas papildomomis metalinėmis konstrukcijomis. Ant pastato stogo yra įrengtos 65 kW saulės baterijos. Gaisro metu subėgusių sienų tinką taip pat teks pašalinti iki plytų“, – pasakojo kultūros centro direktorius.

 Gaisro metu nukentėjo daugiausiai investicijų pareikalavusi kultūros centro dalis – didžioji salė ir fojė.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *