Kelmiškiai tuokiasi ne tik bažnyčiose ar Civilinės metrikacijos įstaigoje

Kelmės rajone ir visoje Lietuvoje nuo 2009-ųjų metų atsirado galimybė santuoką registruoti ne tik Civilinės metrikacijos įstaigoje, bet ir poros pasirinktoje vietoje. Pirmaisiais metais, pasak Kelmės rajono civilinės metrikacijos įstaigos atstovės Dalios Lileikienės,  santuokų kitose vietose nebuvo daug, vėliau skaičius augo. Pastaraisiais metais jaunavedžių noras tuoktis kitose vietose lieka populiarus.

„Galvojame apie jaukesnius pokyčius santuokos ceremonijai, kad būtume patrauklesni jaunavedžiams, turime būti atviri santuokų ceremonijos pasirinkimui, ne tik santuokų salėje, bet ir jaunųjų pasirinktose vietose visame Kelmės rajone“, – įsitikinusi ne vienerius metus santuokas registruojanti D. Lileikienė.

Pasak pašnekovės, įstaigoje atnaujintas santuokos ceremonijos tekstas, o jaunąją į santuokos ceremoniją, kaip ir bažnyčioje, iki laukiančio jaunikio gali atlydėti tėtis ar kitas artimas žmogus. Jeigu jaunieji pageidauja, į ceremonijų salę įleidžiami ir jų augintiniai.

„Rekomenduojame jauniesiems vienas kitam pasakyti priesaiką, jau esame parengę keletą siūlomų tekstų, ceremonijų salę jaunieji gali papuošti jiems maloniomis dekoracijomis, ceremonijos metu muzikinį kūrinį gali atlikti ir jaunųjų pakviesti atlikėjai, staigmeną jauniesiems norintys suorganizuoti svečiai gali tai padaryti tiek sveikinimų salėje, tiek erdviame fojė“, – apie naujoves civilinės metrikacijos įstaigoje pasakojo pašnekovė.

Praėjusiais metais iš viso rajono Civilinės metrikacijos įstaiga įregistravo 122 santuokas.  Pernai jauniausi sutuoktiniai buvo 2003 ir 2004 metais bei 2005 ir 1996 metais gimę kelmiškiai, vyriausia sutuoktinių pora buvo gimę 1968 ir 1955 metais.

Kelmiškiams.lt, Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *