Pareigūnai sustabdė įmonės veiklą

Gavus pranešimą VMVT Tauragės departamento ir VMVT Šiaulių departamento pareigūnai atliko UAB „Paulis“, veiklą vykdančio Pakražančio seniūnijoje, mėsos gamybos cecho ir maisto prekių parduotuvės patikrinimus. VMVT sustabdė mėsos perdirbimo įmonės veiklą bei uždraudė į rinką tiekti 710 kg mėsos. Pradėta administracinio nusižengimo teisena.

VMVT pareigūnai nustatė, kad įmonėje nesilaikoma higienos, didelė nešvara. Ypač netvarkingas inventorius skirtas mėsos gaminiams rūkyti. Nustatyti ženklinimo ir atsekamumo pažeidimai, o gamybinėse patalpose rasta pasibaigusio galiojimo maisto priedų mišinių. Pareigūnai taip pat nustatė, kad netinkamai tvarkomas gyvūninės kilmės atliekos, netvarkingas ir prišalęs šaldiklis, kuriame atliekų rasta daugiau nei faktiškai nurodyta. Įmonės darbuotojai neaprūpinti tvarkinga ir tinkama darbo apranga bei nėra užtikrinama asmens higiena. 

Tikrinta ir įmonei priklausanti parduotuvė. Nustatyta, kad parduotuvėje prekiaujama neženklintais mėsos gaminiais. Parduotuvėje prekiaujama bendrovės pagamintais mėsos gaminiais bei iš Lenkijos gamintojų įsigytais mėsos gaminiais. Lenkijos gamintojų mėsos gaminiai išardomi iš pakuočių (vakuuminių, dujinių) ir sudedami į vitriną, vartotojui kainų etiketėje nenurodomas produkto tinkamumo vartoti terminas bei gamintojas.

Rasta neženklintų mėsos gaminių, kuriems nėra galimybės nustatyti realizacijos terminų. Kainų etiketėje nurodytas tinkamumo vartoti terminas vienas, o vizualiai vertinant mėsos gaminių išvaizda (spalva, džiūvimas) skiriasi.

Kelmiškiams.lt, VMVT nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *