Švenčių dekoratorė: vis daugiau žmonių žiemos švenčių papuošimus darosi patys

Daugelio kelmiškių žinomos švenčių dekoratorės Kristinos Stašinskaitės teigimu, prieš šventes žmonės skuba pasipuošti savo namus ar darbo vietas  ir susiduria su iššūkiais: kaip paprasčiau ir puošniau, tačiau neišleidžiant daug pinigų, papuošti savo aplinką. Dekoratorė sako, kad labai svarbu nepersistengti, nes viena iš pagrindinių klaidų, kurias daro žmonės, norėdami šventiškai pasipuošti namus, kalėdinių dekoracijų jūra. Taip pat reikėtų nepamiršti tvarumo, gamtos, stengtis dekoracijoms skirtas medžiagas panaudoti ne vieną kartą.

Nors Kalėdos dažnai siejamos su raudona, žalia ar geltona spalvomis, dekoratorė sako, jog spalvas namų dekorui geriausia derinti prie interjero spalvų, nes margumynai tikrai nesuteikia estetikos. Taip pat nereikėtų papuošimais perkrauti patalpos ar šventinio stalo.

„Jei ant stalo bus per daug puošimo elementų, nebebus kur padėti šventinių patiekalų, kurių lietuviai mėgsta prigaminti šventėms daugiau nei suvalgo“, – juokaudama patarimais dalijasi Kristina.

Dekoratorė ragina kelmiškius gerai apžiūrėti jau turimus papuošimus, jei tinkami – juos naudoti ir tik paskui, jei reikia, ieškoti naujų, juos derinti.

„Reikėtų nevengti senų, tačiau išvaizdos nepraradusių dekoracijų, nes jos yra mielos. Šiemet labai raginama naudoti savo vaikystės, tėvelių naudotus žaisliukus ar dekoracijas. Jei jūsų turimos dekoracijos akivaizdžiai yra aplūžusios, susidėvėjusios, tik tada jas reikėtų keisti naujomis. Nebūtina leisti pinigus prekybos centruose, galima pasitelkti kūrybiškumą ir naudoti kankorėžius, giles, šakeles, džiovintas uogas ar vaisius. Dekoracijas galima pasigaminti patiems, nebūtina pirkti“, – pataria dekoratorė.

Moteris pastebi, kad vis daugiau žmonių žiemos švenčių papuošimus darosi patys: su šeimos nariais, draugais, bendradarbiais. Tai tampa tradicija ir puikia laisvalaikio praleidimo forma.

„Dekoracijų kūrimas yra ypač malonus užsiėmimas ir tai gali tapti tradicija kaip ir eglutės puošimas. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad puošiant eglutę rekomenduojama išlaikyti ne daugiau kaip 3–4 spalvų derinį. Dažnai žmonės skirtingais metais renkasi skirtingus spalvų derinius. Šiais metais pastebiu, kad grįžtama prie Kalėdų klasikinių spalvų, o auksinė spalva šių metų topas. Nereikia bijoti šios spalvos. Labai stilingai atrodys paprasta eglės šaka papuošta auksinės spalvos lemputėmis ar žaisliukais“, –  sako įvairias šventes ne vienerius metus dekoruojanti Kristina Stašinskaitė.

Nerijus Šarauskas, Kelmiškiams.lt, K.Stašinskaitės asm. nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *