Politikai leisis į turą dėl mokyklų tinklo pertvarkos

Pirmadienį su savivaldybės meru susitikę Švietimo, kultūros ir teisėtvarkos komiteto nariai aptarė rajono mokyklų tinklo situaciją. Jokių konkrečių sprendimų politikai nepriėmė, tačiau nutarė aplankyti daugiausiai klausimų keliančias mokyklas. Jau ateinantį pirmadienį komiteto nariai leisis į turą – lankysis Elvyravos pagrindinėje mokykloje bei Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Vaiguvos Vlado Šimkaus skyriuje.

Apie Elvyravos pagrindinės mokyklos uždarymą politikai kalba jau ne pirmi metai. Šių metų pavasarį, kitą dieną po Savivaldybių tarybų ir merų rinkimų pirmojo turo, šioje mokykloje lankęsi politikai pritrūko ryžto ir paskutiniame praėjusios kadencijos Tarybos posėdyje nepritarė vienintelės kaimo vietovėje esančios savarankiškos pagrindinės mokyklos prijungimui prie Kelmės „Kražantės“ progimnazijos. Šiai ugdymo įstaigai leista savarankiškai likti dar vienerius metus. Vasaros pabaigoje mokyklą paliko nemažai mokinių. Rugsėjį į šią mokyklą atėjo mažiau nei 80 mokinių.

„Daugiausiai dėmesio skyrėme situacijai dėl mokinių skaičiaus ir klasių komplektų formavimo Elvyravos pagrindinėje mokykloje, Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos Vaiguvos Vlado Šimkaus skyriuje, Pakražančio ir Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijose. Sprendimų kol kas nepriėmėme, nutarėme šį mėnesį susitikti su šių mokymo įstaigų bendruomenėmis, išklausyti jų nuomonės“, – po susitikimo Kelmiškiams.lt sakė Švietimo, kultūros ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Vidimantas Parnarauskas.

Pakražančio ir Kražių gimnazijų situacija nėra aiški dėl kasmet mažėjančio mokinių skaičiaus. Šias mokyklas galvojama sujungti į vieną juridinį vienetą arba Pakražančio gimnaziją prijungti prie Kražių gimnazijos. Kuris sprendimas bus priimtas, priklausys nuo diskusijų su mokyklų bendruomenėmis ir politikų ryžto bei atsakomybės.

Politikai diskutavo ir dėl galimybės į vieną juridinį vienetą sujungti abu Kelmės miesto lopšelius-darželius, tačiau šis klausimas paliktas nagrinėti ateityje. Tiesa, diskusijos apie abiejų Kelmės mieste pradinį ir pagrindinį išsilavinimą teikiančių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos bei „Kražantės“ progimnazijos sujungimą nebuvo, nors viename pastate tilptų visi mokiniai.

Nerijus Šarauskas, Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *