Verslininkai prašo stabdyti išorinės reklamos leidimų išdavimo tvarką

Jau kuris laikas rajono verslininkai yra sunerimę dėl vietinės rinkliavos už leidimo įrengti išorinę reklamą Kelmės rajono savivaldybės teritorijoje. Pasak verslo įmonių atstovų, savivaldybės priimta tvarka nustato nevienodas sąlygas savivaldybės įstaigų ir verslo įmonių išorinei reklamai. Taip pat savivaldybės nustatyti rinkliavos dydžiai yra per dideli, o leidimų išdavimo tvarka – paini ir reikalaujanti papildomų kaštų.

Praėjusią savaitę su rajono meru Ildefonsu Petkevičiumi susitikę rajono Verslininkų asociacijos atstovai prašė mero stabdyti Tarybos sprendimo įgyvendinimą, peržiūrėti leidimų įrengti išorinę reklamą išdavimo paslaugos teikimo tvarkos aprašą.

„Sutarėme sudaryti dvišalę komisiją. Iš verslo atstovų ir savivaldybės administracijos sudaryta komisija pateiks siūlymus atsižvelgdami į siūlymus spręsime ar reikalinga kelti šį klausimą į lapkričio mėnesio Tarybos darbotvarkę“, – Kelmiškiams.lt sakė rajono meras.

Rugsėjo mėnesį suaktyvėjęs savivaldybės administracijos raginimas verslininkams susitvarkyti išorinės reklamos leidimus, ne vieną verslo atstovą privertė pašalinti išorinę reklamą, o susizgribę gauti leidimus, dokumentų parengimui išleido nemenkas pinigų sumas.

Kelmiškiams.lt, asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *