Rinkimų išvakarėse vos negriuvo Verpenos rinkimų apylinkės komisija

Keletą dienų besitęsęs Verpenos rinkimų apylinkės komisijos narių ir pirmininkės nesutarimas baigėsi rinkimų komisijos pirmininkės Linos Urbelytės atsistatydinimu. Vėlų šeštadienio vakarą susirinkusi Kelmės rajono rinkimų komisija pritarė dabar jau buvusios Verpenos rinkimų komisijos pirmininkės Linos Urbelytės pasitraukimui. Apylinkės komisijos narių ir pirmininkės nesutarimai tęsėsi jau kelios dienos: komisijos nariai buvo nepatenkinti pirmininkės vadovavimu, nesutiko su jos sudaryto darbo laiko apskaitos žiniaraščio duomenimis.

Šeštadienio vakarą apylinkės rinkimų komisijos nariai jau buvo nusprendę atsisakyti dirbti su pirmininke ir nedalyvauti rytoj vyksiančių rinkimų organizavime Verpenoje, tačiau po ilgų diskusijų atsistatydino pati pirmininkė. Jos prašymą 20 valandą patenkino skubiai sušaukta Rajono rinkimų komisija.

Kaip „Kelmiškiams.lt” sakė Kelmės rajono rinkimų komisijos pirmininkas Arūnas Kasparavičius, buvo kilusi grėsmė apylinkės rinkimų komisijos darbui, nes rinkimai – po mažiau nei paros.

– Rajono rinkimų komisija pritarė apylinkės komisijos pirmininkės prašymui. Rinkimai Verpenos rinkimų apylinkėje įvyks. Rinkimų organizavimui vadovaus dabar jau buvusios pirmininkės pavaduotoja Odeta Budraitė, – „Kelmiškiams.lt” sakė A. Kasparavičius.

Šeštadienio vakarą iš apylinkės rinkimų komisijos pasitraukusią L. Urbelytę į komisiją delegavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Greitu metu L. Urbelytė pradės dirbti ir rajono savivaldybės atstove spaudai. Ji laimėjo jau ne sykį skelbtą konkursą šioms pareigoms užimti.

– Žinoma, stengsiuosi, nors iš patirties žinau, kad už iniciatyvas yra baudžiama, – dar antradienį, paklausta apie naujas pareigas Savivaldybės administracijoje, sakė L. Urbelytė.

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *