Du išrinkti Tarybos nariai atsisako mandatų

Ketvirtadienį posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija patenkino partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše Tarybos nario mandatus laimėjusių Kęstučio Biliaus ir Danutės Laivienės prašymus atsisakyti Tarybos nario mandato. Vietoj atsisakiusiųjų politikų Taryboje dirbs Rimas Bertašius ir Rimantas Viršilas. Abu Taryboje dirbsiantys politikai nepriklauso jokiai politinei partijai. R. Bertašius į Tarybą 2011 ir 2015 metų rinkimuose buvo patekęs su Darbo partija, o 2019 metais nesėkmingai kandidatavo socialdemokratų sąraše.

Kęstutis Bilius mandato atsisako, nes bus siūlomas užimti vicemero pareigas. Apie tai šaltiniai partijos „Laisvė ir teisingumas“ gretose „Kelmiškiams.lt“ sakė po mero rinkimų antrojo turo. Danutė Laivienė „Kelmiškiams.lt“ teigė dirbsianti politinio pasitikėjimo komandoje, bet ar užimsianti administracijos direktoriaus pareigas, neatsako. Mero komandą (red. – sekretoriatą), tikėtina, sudarys ne vienas asmeninio pasitikėjimo patarėjas ar padėjėjas. Kaip yra sakęs I. Petkevičius, į komandą rinksis patikimus ir jam žinomus žmones.

Naujos kadencijos Taryba ir meras prisieks iškilmingo posėdžio metu balandžio 20 d. Posėdžio transliaciją bus galima stebėti ir portale Kelmiškiams.lt.

Tarybos nario mandatus gaus R. Bertašius ir R. Viršilas / VRK nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *