Pavasarinė „Maisto banko“ akcija

Penktadienį prasidėjusi pavasarinė „Maisto banko“ akcija vyks kovo 17-18 d.Kelmėje ir Tytuvėnuose. Akcijoje dalyvauja ir paramą savo globojamiems žmonėms renka „Maisto banko“ Kelmės skyriaus, Maltos ordino pagalbos tarnybos Kelmės grupės, Padubysio kaimo bendruomenės ir Lietuvos samariečių bendrijos Kelmės skyriaus savanoriai.

„Maisto banko“ akcija Lietuvoje organizuojama jau 34-ąjį kartą. Suaukoti produktai bus išskirstytis organizacijoms, kurios paramą išdalins sunkiau gyvenantiems žmonėms.

„Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius pastebi, kad stokojančius vis labiau džiugina patys paprasčiausi maisto produktai. „Jei seniau daugiausiai šypsenų pravėrus paramos maišelį sukeldavo papildomai pridėtas arbatos pakelis ar sausainiai, tai šiuo metu žmonės labiausiai džiaugiasi gavę aliejaus ar miltų. Bendrai, aliejus šiuo metu yra pats populiariausias ir labiausiai prašomas maisto produktas, toliau rikiuojasi konservai ir miltai. Tad norint padaryti žmogui šventę reikia labai nedaug – aliejaus, miltų ir kažkam gyvenimas tampa daug šviesesnis“.

Tuo pačiu S. Gurevičius priduria, kad nemaža dalis žmonių kreipiasi tik laikinos pagalbos – kol situacija pagerės. „Žmonės ateina su labai aiškiais prašymais – padėti tik tol, kol pasibaigs šildymo sezonas ar kol vaikams pasibaigs atostogos ir jie vėl galės nemokamai pavalgyti mokyklose. Tad pagrindiniai baziniai maisto produktai ir yra geriausia laikinoji pagalba“.

KelmėLietuvos samariečių bendrija, Kelmės skyrius\\Maxima, Vytauto Didžiojo g. 49, Kelmė
KelmėPadubysio kaimo bendruomenė, Asociacija\\IKI – KELMĖ, Birutės g. 7, Kelmė
KelmėMaisto bankas – Šiauliai, Kelmės skyrius \\MAXIMA X, Kooperacijos g. 41, Kelmė
KelmėMaltos ordino pagalbos tarnyba, Kelmės grupė\\NORFA-Kelmė, J.Janonio g. 23, Kelmė
TytuvėnaiLietuvos samariečių bendrija, Kelmės skyrius\\MAXIMA X, J. Basanavičiaus 4, Tytuvėnai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *