Draugystės tiltai

Tytuvėnų Trečiojo amžiaus universiteto studentai vasario 10 dieną sulaukė gražios šventės – susitikimo su Radviliškio TAU atstovais. Šventę organizavo Tytuvėnų TAU vadovė Irena Šimkūnienė su TAU studentais. Renginys buvo pavadintas draugystės tiltu „Odė gyvenimui ir meilei“.

Pirmiausiai svečiai iš gretimo rajono apsilankė Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčios bei vienuolyno ansamblyje. Jame apie praeitį ir dabartį pasakojo pats Tytuvėnų seniūnas Romas Čerkauskas. Svečius, kurių dauguma čia lankėsi pirmą kartą, domino ir žavėjo bažnyčios didybė, grožis beiturtinga istorija.  

Po ekskursijos radviliškiečiai važiavo į Budraičius, į Kelmės PRC Tytuvėnų skyrių, kur svečių laukė Tytuvėnų TAU studentai. Atvykę ir šiek tiek užkandę po kelionės, visi rinkosi erdvioje salėje. Kiekvienas šio draugystės tilto dalyvis buvo padabintas ažūrine širdimi. Jas padovanojo auksarankė tytuvėniškė Elena Andrulytė. Nunerti per 50 suvenyrų padėjo Birutė Tarasiukienė.  

Šventės programą pradėjo susitikimo šeimininkai. Artėjant pagrindinėms vasario mėnesio šventėms, jų eilės bei vaidybiniai vaizdeliai buvo skirti Tėvynės ir žmogaus meilei, gyvenimui. Montaže dalyvavo Elena Andrulytė, Regina Levickienė, Irena Šimkūnienė, Česlovas Gudauskas, Birutė ir Bronius Bandžiukai bei Onutė ir Jonas Valadkos. Programą paruošti padėjo Tytuvėnų kultūros centro režisierė Andrėja Gričiutė. 

Po šios įžangos į susirinkusiuosius kreipėsi Lietuvos Respublikos Seimo narys Antanas Čepononis. Jis sakė, kad džiugina žmonių noras būti kartu, rasti naujų pažinčių ir atsiverti naujiems potyriams. Kadangi, kaip sakė svečias, visada mylėjome ir mylėsime, jis linkėjo neblėstančio kilnaus jausmo artimiesiems ir artimųjų meilės. Už įvairius darbus Antanas Čepononis įteikė padėkas Radviliškio TAU rektorei Irenai Vaitkienei, ansamblio vadovei, savanorei Jolitai Goštautienei ir studentei Irenai Širvinskienei bei Tytuvėnų TAU vadovei Irenai  Šimkūnienei, studentėms Aldonai Novikienei ir šių eilučių autorei. 

Trečiojo amžiaus universitetų studentus bei buvusią savo bendradarbę Ireną sveikino ir turiningo susitikimo linkėjo Kelmės PRC direktorius Mindaugas Čerkauskas. Apie numatomą ilgą draugystę, prasmingą bendrystę sveikinimo kalboje antrinoTytuvėnų seniūnas Romas Čerkauskas. 

Oficialiąją dalį tęsė radviliškiečiai. Jie pristatė tris trumpas programas. Pirmiausia parodė turiningą poetinę kompoziciją apie gyvenimą, laiko tėkmę bei prasmės paieškas. Toliau sekė skambios gausaus ansamblio dainos. Programą baigė studentai-aktoriai, parodę ištrauką iš spektaklio. 

Visas šio susitikimo dalis į vieną vyksmą savo sveikinimais, kalbomis, padėkomis sujungė Radviliškio TAU rektorė Irena Vaitkienė ir Tytuvėnų TAU vadovė Irena Šimkūnienė, o pooficialiosios dalies jaunatviški studentai žaidė, šoko, dainavo bei vaišinosi. Prie kavos buvo patiekti puikūs proginiai Seimo nario ir Tytuvėnų seniūno padovanoti tortai. 

Tikėdamiesi, kad šis draugystės tiltas bus tvirtas ir ilgaamžis, Tytuvėnų TAU studentai už pagalbą bei įvairią paramą dėkoja režisierei Andrėjai Gričiutei, Tytuvėnų seniūnui Romui Čerkauskui, Tytuvėnų piligrimų centro direktorei Sandrai Sabaliauskienei ir Kelmės PRC Tytuvėnų skyriui bei PRC direktoriui Mindaugui Čerkauskui. 

Žinoma, šventė būtų neįvykusi, jei ne šaunieji radviliškiečiai ir tytuvėniškiai TAU studentai. Susitikimas tapo proga ne tik arčiau susipažinti su svečiais, bet sužinoti apie savų tytuvėniškių talentus. Turime auksarankių, puikių skaitovų, sumanių šeimininkų, gabių organizatorių… Norisi tikėti, kad užsimezgusi draugystė tvirtės, atsiras artimesni, glaudesni ryšiai, o jaunatviški, žingeidūs ir bendraujantys žmonės ras dar vieną būdą prasmingai ir įdomiai gyventi. 

Bronislava Buchienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *