Tarybos rinkimuose varžysis 250 kandidatų

Dėl 25 vietų Rajono taryboje kovo mėnesį vyksiančiuose rinkimuose varžysis pustrečio šimto kandidatų iš aštuonių politinių organizacijų. Tiek asmenų pateikė pareiškinius dokumentus iki numatytos datos.

– 250 kandidatų pateikė pareiškinius dokumentus, tačiau kandidatų skaičius gali keistis, nes dar yra galimybė pareiškinius dokumentus atsiimti, – sakė Kelmės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Arūnas Kasparavičius.

Septynios politinės organizacijos rajone kelia kandidatus į merus: Partija „Laisvė ir teisingumas“ – Ildefonsą Petkevičių, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – Dainių Popovą, Lietuvos socialdemokratų partija – Stasį Jokubauską, Lietuvos žaliųjų partija – Liną Samulytę, Liberalų sąjūdis – Evaldą Kmitą, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – Astą Zavadskienę, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Ritą Kavaliauskaitę.

Pasak Rinkimų komisijos pirmininko, didesnių problemų organizuojant rinkimus nekyla, o šiuo metu partijos aktyviai siūlo narius į apylinkių rinkimų komisijas.

„Kelmiškiams.lt“ primena, kad pagal prieš metus įsigaliojusias Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, jomis detaliau apibrėžiama, kokie asmenys yra laikomi viešaisiais asmenimis.

– Kiekvienas kandidatuojantis rinkimuose, greičiausiai supranta, kad atsisako galimybės būti „paprastu žmogumi“. Vieši asmenys gali būti kritikuojami visuomenėje, juos gali kritikuoti politiniai oponentai, žiniasklaida. Kandidatai turi susitaikyti su tuo, kad jų veiklą, darbą, aplinką gali vertinti tiek valdžios įstaigos, tiek privatūs žmonės, – sako „Kelmiškiams.lt“ redaktorius Nerijus Šarauskas.

Pasak redaktoriaus, naujas ir neabejotinai daugumos kandidatų į Tarybos narius ar merus nežinomas dalykas, kad kandidatas rinkimuose irgi tampa viešu asmeniu, o pagal Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, viešojo asmens statusas išlaikomas ir po rinkimų. Šis laikotarpis yra lygus vienai kadencijai tos institucijos, į kurią asmuo kandidatavo.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 d.

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *