„Darbiečiai“ tikisi sugrįžti į vietos valdžią (papildyta)

Kandidatų sąrašą į savivaldybės tarybą formuoti bando ir rajono „darbiečiai“. Tarp 16 į Tarybą norinčių patekti Darbo partijos Kelmės skyriaus keliamų kandidatų nebėra ilgamečio skyriaus pirmininko Algirdo Sakalausko.

– Algirdas iš partijos pasitraukė po praėjusių mero rinkimų, pasitraukė ir jo žmona. Gal nusivylė politine veikla, – „Kelmiškiams.lt“ sakė partijos skyriaus sąrašo vedlė, skyriaus pirmininkė Edita Markevičienė.

PAPILDYTA: Tačiau pasirodžius šiai publikacijai, „Kelmiškiams.lt“ pasiekė G. Sakalauskienės laiškas, kuriame ji sako: „Skaitant rašinį remiamasi subjektyvia E. Markevičienės nuomone, kuri nėra teisinga. Klaidinami skaitytojai. Darbo partijai nepriklausau nuo 2017 m. Su šiais rinkimais, sutuoktinio pasitraukimu iš Darbo partijos mano asmeninė veikla nėra susijusi“.

Antrasis sąraše – statybos darbų vadovas Vytautas Janušauskas, o jo bendrapavardė Laima – dvylikta. Trečiuoju numeriu sąraše „darbiečiai“ rinkėjams siūlo diabeto klubui priklausantį Gerimantą Šarlauską, kuris 2019 metų rinkimų sąraše buvo septintas. Šiuose rinkimuose septintą vietą sąraše užims partijos skyriaus pirmininkės vaiko tėvas Arvidas Turskis.

Ateinančiuose rinkimuose Darbo partijos sąraše nerasime ir Zenono Mikučio bei Prano Jurkaičio pavardžių. P. Jurkaitis sėkmę su „darbiečių“ palaikymu bandys Šilalės mero rinkimuose, o Z. Mikutis iš politinės veiklos pasitraukė prieš 4 metus.

Tarpe „darbiečių“ kandidatų esantys Svajūnas Vaškevičius (5), Monika Simanauskienė (8) – iš Kelmės apylinkių seniūnijos Šaltenių kaimo. Nors beveik visi kandidatai neturi politinės patirties, tačiau skyriaus pirmininkė viliasi, kad jų aktyvumas padės patekti į tarybą. Šiuo metu Darbo partija rajono Taryboje neturi savo atstovų.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *