Dabartinis meras į rinkimus ves pusšimčio kandidatų sąrašą

Iš kelių politinių darinių suformuotame partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatų sąraše savivaldybių rinkimuose Kelmės rajone – pusšimtis kelmiškių. Sąrašą į rinkimus ves dabartinis rajono savivaldybės meras I. Petkevičius, 2020-aisiais metais išankstiniuose rinkimuose dalyvavęs kaip nepriklausomas kandidatas. Šiemet Ildefonsas Petkevičius mero posto sieks jau kaip partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatas.


Pasak partijos skyriaus pirmininko Kęstučio Biliaus, sudaryti tokį sąrašą nėra lengva, tačiau ilgametis Kelmės krašto politikas tikisi, kad visi 50 kandidatų bus pateikti rinkėjų pasirinkimui.
– Visada nelengva suformuoti sąrašą, tačiau jame – daug įvairių, jaunų, motyvuotų žmonių. Tikimės, kad viskas pavyks, – „Kelmiškiams.lt“ sakė K. Bilius.
Antrasis sąraše – į dabartinę Tarybą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga patekęs, o pernai iš šios partijos išėjęs ir Sauliaus Skvernelio įkurtos partijos skyrių norėjęs steigti Vytautas Barkauskas.

Trečiuoju numeriu kandidatų sąraše – ilgametis Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijos, kurios pagrindu ir sukurta partija „Laisvė ir teisingumas“, Kelmės skyriaus vadovas Kęstutis Bilius. Be pastarojo kandidato ateinančiuose rinkimuose dalyvaus ir daugiau buvusių liberalų: pedagogai Svajūnas Rasickas ir Lina Vaičiulienė, vaistinės darbuotoja Daiva Palubinskienė, Švietimo pagalbos tarnybos direktoriaus pavaduotoja Diana Razminienė. Pastarosios žentas sėkmę rinkimuose bandys rajono socialdemokratų sąraše. Tarpe gausaus būrio „Laisvė ir teisingumas“ kandidatų šį kartą laimę rinkimuose išbandys nebe „valstiečių“ sąraše būsiantys Verpenos seniūnaitis Mindaugas Skrodenis ir ūkininkas Tomas Šteimantas. Šiuose rinkimuose taip pat dalyvaus UAB „Etovis“ vadovas Tomas Adomaitis, kuris 2007 metų rinkimuose nesėkmingai kandidatavo su Liberalų sąjūdžiu.

Gausų būrį kandidatų į sąrašą pateikė šį kartą 4-ąją vietą sąraše gavęs ir praėjusiais rinkimais su komitetu į Tarybą patekęs Albertas Brazas. Šio politiko bendražygiai: dabartinė administracijos direktoriaus pavaduotoja Danutė Laivienė, miškininkas Egidijus Želvys, tytuvėniškis verslininkas Vigantas Astrauskis, Užimtumo tarnyboje dirbanti Inga Žimkienė, atsargos pensininku prisistatantis Giedrius Jančauskas.

Sąrašo penketuką užbaigia K. Biliaus dešiniąja ranka laikomas Vidimantas Parnarauskas. Tarpe penkiasdešimties galimų kandidatų į rajono Tarybą partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše rinkėjai ras ir iki šiol politikoje nedalyvavusių asmenų: A. Brazo posūnį Artem Veselov, ūkininką Edgarą Piniauską, Jaunimo reikalų tarybos pirmininką Tadą Kasparą, kurio motina rajono rinkimų komisijoje atstovauja Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – krikščioniškų šeimų sąjungai. T. Kasparui politiniai kompanionai žada aukštą vietą sąraše.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *