Liberalai rinkėjų teismui pateikė 31 kandidato į Tarybą sąrašą

Savaitgalį rajono liberalams galiausiai pavyko sudėlioti kandidatų į Tarybą sąrašą. Šį kartą liberalai pateikė daug staigmenų, tačiau, visuomenei dar nežinant visų kandidatų, jau užvirė diskusijos socialiniuose tinkluose apie galimus kandidatus.

Kovo mėnesį vyksiančiuose rinkimuose liberalų sąrašą ves šios partijos ne itin aktyvus narys, jau du kartus rinkimuose į Tarybą nesėkmingai dalyvavęs Evaldas Kmitas. 36-erių metų politikas taip pat deleguotas liberalų kandidatu į merus. Šį kartą liberalai atsisakė tradicijos, kai kandidatu į merus keliamas asmuo nėra sąrašo lyderis. 2019-ųjų metų Savivaldos rinkimuose sąrašą vedė Petras Račkauskas, o į merus kandidatavo dabartinė partijos skyriaus pirmininkė Dalia Viliūnienė. Tiesa, šiuose savivaldos rinkimuose nei P. Račkauskas, nei D. Viliūnienė nedalyvaus.

– Pabendravus su mūsų kandidatais į Savivaldybės tarybą, supratau, kad jaunesni žmonės taip pat gali atsakingai dirbti Kelmės kraštui. Visada akcentavau, kad aš už pokyčius, todėl tegul pokyčiai ateina su šiais žmonėmis, o aš pabūsiu mentore, – į klausimą, kodėl nekandidatuoja, atsakė Liberalų Sąjūdžio Kelmės skyriaus pirmininkė Dalia Viliūnienė.

Tiesa, partijos narė ir dabartinėje kadencijoje rinkėjams atstovaujanti Dalia Balčiūnienė nesirėmė bendravardės skyriaus pirmininkės pavyzdžiu ir kandidatų sąraše yra įrašyta antruoju numeriu. Liberalų sąraše daug jaunų ir naujų žmonių: trečioje sąrašo vietoje aktyvi visuomenininkė Lina Milašauskienė, ketvirtas – muziejininkas Vygantas Mažonas, o sąrašo penketuką baigia Kelmės sporto centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui  Laura Balsytė.

Didesnei ar mažesnei visų nuostabai, sąrašo šeštoje vietoje rinkėjams siūloma dabartinė Tarybos narė Ingrida Savickienė. Politikė viešoje erdvėje sulaukė net raginimų trauktis iš politikos, atsisakyti Tarybos narės mandato, o ateinančiuose rinkimuose net nekandidatuoti arba būti sąrašo paskutinėje vietoje. Tokių pasiūlymų politikė išgirdo po to, kai spalio pabaigoje policijos pareigūnų buvo sulaikyta neblaivi prie vairo. Apie šį įvykį tylėjo ne tik pati I. Savickienė, bet ir bendrapartiečiai, tarp kurių dabartinės Savivaldybės tarybos Etikos komisijos pirmininkė Dalia Balčiūnienė.

– Šiuo atveju pasakysiu – no comment (red. – be komentarų). Svarstymų skyriuje buvo ir diskusijų nemažai, tačiau skyriaus nariai nusprendė taip, – „Kelmiškiams.lt“ sakė Dalia Viliūnienė.

„Kelmiškiams.lt“ šaltinių duomenimis, iki skandalo I. Savickienei buvo numatyta 3-ioji vieta sąraše.

Partijos kandidatų sąraše rinkėjų palankumą bandys pritraukti režisierė iš Tytuvėnų Andrėja Gričiūtė (7), ilgamečiai liberalai Mečislovas Apukas (8) ir Gintautas Urbietis (9). Tiesa, pastarasis neslėpė ambicijų tapti liberalų kandidatu į merus, bet nesulaukė partijos narių pritarimo.

– Aš turiu savo nuomonę iš istoriko, politologo pozicijos, bet, žinote, nesu nei direktorius, nei koks verslininkas, tik paprastas mokytojas jų akimis, – nuoskaudos dar spalio pabaigoje patvirtinus liberalų kandidatą į merus neslėpė G. Urbietis.

Sąrašo dešimtuką užbaigia žinoma švenčių dekoratorė Kristina Stašinskaitė. Ji taip pat Tarybos nario mandato siekė 2019-aisiais metais, tačiau į Tarybą nepateko.

Rinkėjų teismui liberalai ketina pateikti nemažai kandidatų iš vienos darbovietės – Kelmės specialiojoje mokykloje direktoriaus pavaduotoja dirbančią Liną Grigalaitę (15), socialinę pedagogę Iloną Kančiauskienę (11), socialinio darbuotojo padėjėją Vitaliją Sireikę (27). Bendradarbių įtraukimas išlieka įprastu reiškiniu tarp liberalų. Ankstesniuose rinkimuose nemažai kandidatų būdavo iš buvusio skyriaus pirmininko P. Račkausko valdomų įmonių.

Tarybos nario mandato sieks ir jau Taryboje dirbę Žydrūnas Grencevičius (24) ir Algimantas Prokopavičius (31). Rajono liberalai rinkėjus bandys pritraukti ir politikos naujokais: sąraše edukologės Alina Labanauskaitė (18) ir Loreta Šuklienė (26), o 22-asis numeris atiteko Ingai Šveistienei, kuri yra sąrašo vedlio ir kandidato į merus žmonos pusseserė.

Iš viso liberalų sąraše yra 31 kandidatas, tačiau minimalios korekcijos dar  yra galimos.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *