Rajono konservatorių sąraše – nauji veidai ir sugrįžtantieji

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kelmės skyrius netrukus rinkėjams pateiks kandidatų į rajono Tarybą sąrašą, kuris, anot jų, kitoks nei įprasta. Kiek sąraše atsinaujinimo – spręsti sunku, tačiau „Kelmiškiams.lt“ trumpai jį apžvelgė.

Pirmąja konservatorių sąraše įrašyta naujoji partijos skyriaus pirmininkė Kelmės „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktorė Asta Zavadskienė. Politikė taip pat – kandidatė į rajono merus. Kadangi A. Zavadskienės pareigos nesuderinamos (red. – savivaldybei pavaldžių  įmonių ir įstaigų vadovams taikomi apribojimai), už kandidatę partija paklos nemenką (beveik 3200 eurų) sumą. Tokį pat užstatą partija mokės ir už 14-uoju numeriu į kandidatų sąrašą įtrauktą, vieną kadenciją skyriui vadovavusią, o per 2019 metų rinkimus buvusį merą reklamose liaupsinusią Tytuvėnų gimnazijos direktorę Irmą Stankuvienę. Oponentai politiniuose kuluaruose šias dvi kandidates jau vadina „mergelėmis už tris tūkstančius“, nes skyriams tokių kandidatų pasirinkimas yra didelė finansinė našta.

– Pareigos nesuderinamos, bet formuojant valdančiąją daugumą būtų svarstoma galimybė dirbti vadovų komandoje, – į klausimą, ar atsisakys mandato ir praras užstatą, „Kelmiškiams.lt“ atsakė partijos skyriaus pirmininkė.

Antrasis sąraše – trečios kadencijos Taryboje siekiantis Saulius Mockus, trečioje vietoje – skyriaus naujokė Sandra Gedvilė, ketvirtasis – Tautvilas Putvis, o sąrašo penketuką užbaigia Dalia Leliukienė. Ilgametis konservatorių bendražygis Stasys Lekšas – šeštas, tytuvėniškė Regina Karašauskytė – septinta, sąraše 8-uoju numeriu įrašyta partijai nepriklausanti edukologė Irma Diminskienė.

Didelės nuostabos nesukėlė, jog buvęs konservatorių lyderis, dabartinis savivaldybės vicemeras Egidijus Ūksas „nustumtas“ į 15-ąją sąrašo poziciją. Tokios „dovanos“ iš partijos skyriaus kolegų E. Ūksas sulaukė dėl savo veiksmų partijos viduje. Pasak šaltinių konservatorių gretose, šis politikas nėra lojalus skyriui. Konservatoriai dvejojo, ar E. Ūksas iš viso kandidatuos jų sąraše, tačiau paskutinėmis dienomis iki pretendentų į kandidatus registravimo, ilgametis konservatorius pateikė prašymą įtraukti į kandidatų sąrašą.

– Toks buvo skyriaus narių vidinis balsavimas. Skyriaus nariai taip nusprendė, – apie kolegos poziciją sąraše nedaugžodžiavo A. Zavadskienė.

Į Tarybą ketina sugrįžti Vytautas Šimkūnas (13) ir Vladas Eitmantis (17). Pastarojo dukra Lina Eitmantytė sąraše kandidatuos 9-uoju numeriu.

Iš viso rajono konservatoriai rinkėjams žada pateikti 33 kandidatų sąrašą.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *