Sąrašuose nugula kandidatų į Tarybą pavardės

Likus 3 mėnesiams iki Savivaldybių tarybų ir merų rinkimų, politinių partijų Kelmės skyrių vadovybėms – galvosūkis: kaip sudaryti rinkėjams patrauklesnį kandidatų sąrašą, pritraukti daugiau rajono gyventojams žinomų asmenų ir taip pelnyti didesnį prie balsadėžių susirinkusiųjų palankumą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Žaliųjų partijos vadovai rajone kol kas galutinio kandidatų į Tarybos narius sąrašo visuomenei pateikti negali, tačiau pirmuosius dešimtukus „Kelmiškiams.lt“ įvardino.

„Žaliųjų“  dešimtuke – gyvūnų mylėtojai

– Lietuvos Žaliųjų partijos Kelmės skyriaus rinkiminį sąrašą sudarys 25 žinomi Kelmės rajono žmonės. Tai – verslininkai, biudžetinių įstaigų ar verslo įmonių darbuotojai, ūkininkai, – sakė partijos Kelmės ir Šilalės skyriaus pirmininkė Lina Samulytė, kuri sąraše įrašyta pirmuoju numeriu.

Į kandidatų sąrašą 7-uoju numeriu įtrauktas ir pirmininkės vyras Robertas Mišeikis. 

Antroji Žaliųjų partijos sąraše – farmacininkė Daiva Vaidelauskaitė-Antanavičienė. Dešimtuke taip pat bus trys Kelmės gyvūnų mylėtojų asociacijos atstovės: Renata Miniotienė (8), Reda Balsienė (9) ir Vilma Ziutelė (10).

Artimiausiu metu Žaliųjų partija visuomenei rengiasi pateikti visą kandidatų į Tarybą sąrašą.

„Valstiečiai“ žada atsinaujinusį sąrašą

Viso sąrašo dar neturi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kelmės skyrius. Pasak laikinojo šio skyriaus pirmininko Juozo Rimkaus, yra nusistovėjusi tradicija, kad kandidatai, dalyvavę ankstesniuose rinkimuose, sąraše  išsaugo išreitinguotą poziciją.

– Šiemet atnaujinant rinkiminį sąrašą tokia tradicija išliko. Džiaugiamės dideliu jaunųjų entuziastų noru prisidėti prie rajono valdymo. Pirmoji sąrašo vieta ir pasiryžimas kandidatuoti į mero pareigas atiteko būtent jaunimo atstovei gydytojai Ritai Kavaliauskaitei. Pirmajame penketuke taip pat yra jaunas politikas Eimantas Gajauskas, – dėstė J. Rimkus.

„Valstiečių“ penketuke į Tarybą bandys patekti ir rinkėjų nuolankumo sulaukti dabartiniai Tarybos nariai: Janina Skeberdienė (2), Gintaras Baškys (3), Reda Mažonavičienė (4).

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kelmės skyrius septintą sąrašo numerį patikėjo pirmą kartą dalyvaujančiai Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijos direktorei  Ritai Andrulienei. J. Rimkus su džiugesiu gyrėsi, jog rinkimuose kandidatų į Tarybos narius sąraše kaip niekada bus daug jaunimo: odontologijos klinikos administratorė Meida Gaižauskaitė, veterinariniais produktais prekiaujančios įmonės direktorius Karolis Kerėžius ir kiti.

– Visame kandidatų sąraše įvyko esminis  atsinaujinimas, todėl dominuoja jauni, išsilavinę, užimantys atsakingas pareigas kandidatai, – „Kelmiškiams.lt“ džiūgavo laikinasis „valstiečių“ pirmininkas J. Rimkus.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *