Rinkėjai balsuoja iš anksto, prasideda balsavimas specialiuosiuose paštuose

Pirmąją kalendorinio pavasario dieną tęsiasi Savivaldybių tarybų ir merų rinkimų balsavimas iš anksto. Pasak Kelmės rinkimų komisijos pirmininko Arūno Kasparavičiaus, pirmąją balsavimo iš anksto dieną rajone balsavo 296 rinkėjai arba 1,3 procento rinkimo teisę turinčių gyventojų. Balsavimas iš anksto vyks ir rytoj – kovo 2 dieną. Rinkėjai balsuoti gali Kelmės rajono savivaldybės administracijos pastate (Civilinės metrikacijos fojė).

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą. Teisę balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose turintys Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai kartu su savo asmens dokumentu turėtų atsinešti ir laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų (ne ES) valstybių piliečiams kartu su savo asmens dokumentu reikės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje. 

Trečiadienį prasideda ir balsavimas specialiuosiuose paštuose. Kelmės rajone šie paštai yra gydymo, slaugos, socialinės globos įstaigose. Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Pagrindinę rinkimų dieną – sekmadienį rinkėjai balsuoti eis į 35 rinkimų apylinkes nuo 7 iki 20 valandos.

Rinkimų dienos vakarą (nuo 21 valandos) „Kelmiškiams.lt“ portale ir Facebook paskyroje rengia specialią transliaciją rinkimams rajone apžvelgti.

„Kelmiškiams.lt“ inf., VRK nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *