Politikos diskusijų klubas Kelmėje

Penktadienį Kelmės kultūros centre politikos diskusijų klubo iniciatyva surengtas renginys, kuriame jo dalyviai gvildeno biudžeto sudarymo, mokesčių lygybės ir kitus aktualius visuomenei klausimus.

Diskusijų klubo iniciatorius LR Seimo narys Mindaugas Lingė pasidžiaugė gausiu būriu kelmiškių ir diskusijos dalyviais: Finansų ministre Gintare Skaiste, LR Seimo nariu prof. Kęstučiu Masiuliu ir Kelmiškiams.lt redaktoriumi Nerijumi Šarausku.

Diskusijos dalyviai ir svečiai nešykštėjo ir subtilaus humoro. Moderatoriui M. Lingei uždavus klausimą, kokiu gyvūnu gali būti laikomas biudžetas, Kęstutis Masiulis biudžetą įsivaizduoja kaip paršavedę kiaulę su 60 spenių (red. – tiek šalyje yra savivaldybių), ministrė biudžetą įsivaizduoja kaip dramblį, o Nerijus Šarauskas biudžetą įsivaizduoja kaip žaltį: gerbtinas, bet paslaptingas, nes kasmet keičia odą (red. – kiekvienais metais suformuojamas naujas biudžetas).

Diskusijos dalyviai pasidalino įžvalgomis apie vis daugiau aptarinėjamas lengvatas maitinimo verslui, nors Kelmės rajone vos viena kita maitinimo paslaugas teikianti įmonė yra PVM mokėtoja. Pasidalinta įžvalgomis apie visuomenės finansinį ir ekonominį raštingumą. Diskusijoje dalyvavusius kelmiškius domino informacija apie bendrovę „Ignitis“, vaistus ir vaistines, kita šiai dienai aktuali informacija.

Politikos diskusijų klubo surengtas renginys Kelmėje yra paskutinis klubo organizuojamas renginys šiais metais, tačiau šio klubo susitikimas su rajono gyventojais tikėtinas ir kitąmet.

„Kelmiškiams.lt“ inf. Mindaugo Mikulėno nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *