Kalėdų eglė sugrįš į Laisvės gynėjų aikštę

Kalėdų eglė sugrįžta į ankstesnę vietą – Laisvės gynėjų aikštę (prie Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos). Gruodžio 9-ąją kelmiškiai ir miesto svečiai bus pakviesti į eglutės įžiebimo šventę. Šiemet žaliaskarė net 12 metrų aukščio, o ją padovanojo Kalnų gatvės gyventojai.

Pasak Kelmės miesto seniūno Romo Atkočaičio, Atgimimo aikštėje (prie kultūros centro) auganti eglė stipriai apdžiūvo ir jos išvaizda nebėra tinkama pagrindinei miesto eglei. Ateityje Atgimimo aikštėje auganti eglė bus šalinama.

– Kol neturime parengę šios aikštės sutvarkymo plano, nieko keisti neketiname. O šiais metais aplink eglę Atgimimo aikštėje bus puošiamos vaikų darželių ir mokyklų pradinių klasių mokinių eglutės. Kitos miesto erdvės taip pat bus puošiamos, atsiras naujos gatvių apšvietimo stulpų dekoracijos, LED dekoracijos apie eglę bei medžiuose. Eglės papuošimas kainuos apie 12 tūkst. Eur., miesto erdvių papuošimas – apie 5 tūkst. Eur. Labai tiksliai nurodyti negalime, nes viskas gali šiek tiek keistis darbų eigoje, – sakė miesto seniūnas.

Seniūnas tikisi, kad įvyks ir gražiausiai pasipuošusių sodybų bei įstaigų konkursas, nors elektros ir girliandų kainos gerokai išaugo.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *