Galvosūkis savivaldybės merui

Tikėtina, kad buvusius ir esamus rajono politikus „čekiukų“ skandalas itin neišjudins, nes kanceliarinės išlaidos rajono politikams buvo ribotos, tačiau praeitą savaitę Seimo priimtos Vietos savivaldos įstatymo pataisos, kuriomis numatomas savivaldybių tarybų narių darbo apmokėjimas – tarsi galvosūkis rajono merui Ildefonsui Petkevičiui. Pasak rajono vadovo, naujasis apmokėjimo būdas pareikalaus trigubai daugiau lėšų, kurios biudžete nenumatytos.

„Įstatymas Prezidento nepasirašytas, todėl ir savivaldybėje darbas nevykdomas“, – ƒ„Kelmiškiams.lt“ sakė I. Petkevičius. Meras abejoja, ar dėl pasikeitusios apmokėjimo tvarkos padidės politikų atsakomybė ir kompetencija. Tiesa, savivaldybės vadovas įžvelgia ir šio įstatymo pakeitimo naudą: „Nors išlaidos ir išaugs, tačiau sumažės biurokratijos“.

Merui vasaros galvos skausmu gali tapti ne tik Tarybos narių darbo apmokėjimo klausimas, bet ir per du mėnesius nesuformuota komanda. Meras savo komandoje kol kas neturi patarėjų ryšiams su visuomene bei teisės klausimais, nedirba ir Tarybos sekretorius.

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *