Kelmėje ketinama statyti psichikos sveikatos dienos stacionarą

Kelmėje ketinama statyti ir įkurti psichikos sveikatos dienos stacionarą. Ketvirtadienį rajono tarybos posėdyje buvo pritarta projekto „Kelmės rajono psichikos sveikatos centro paslaugų plėtra ir dienos stacionaro įkūrimas“ įgyvendinimui.

Pasak Kelmės rajono psichikos sveikatos centro direktoriaus Roko Laurinaičio, būtų pastatytas naujas, modernus psichikos sveikatos centras ir psichiatrijos dienos stacionaras, kurio plotas siektų 400 m2. Centrą ketinama statyti Mackevičiaus gatvėje, greta akmentašių dirbtuvių.

Pasak savivaldybės mero Ildefonso Petkevičiaus, kitokių vietų, tinkančių visuomeninėms paslaugoms, Kelmėje nėra. Prireikus reikėtų keisti detalųjį planą, o tai užtruktų ne vienerius metus.

Psichiatrijos dienos stacionaro paslaugos būtų teikiamos ne tik Kelmės rajono savivaldybės gyventojams, bet ir ir gretimų (besiribojančių) savivaldybių žmonėms. Artimiausias toks centras yra Šiauliuose. Centrui įkurti numatomos 2021–2027 m. Europos Sąjungos fondų lėšos – 600 000 Eur. Pasak R. Laurinaičio, tikėtina, kad šių lėšų centro įkūrimui užteks ir savivaldybei prisidėti nereikės.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *