Nors ir su trikdžiais, bet koalicija Taryboje aiškėja

Penktadienio vidurdienį dar nebuvo aišku kokia valdančioji dauguma Taryboje bus suformuota, nes vakar paaiškėjo, kad ne visi į Tarybą išrinkti konservatoriai pritaria dalyvavimui koalicijoje. Ketvirtadienį vakare stabdyti narystę konservatorių partijoje pareiškė Tautvilas Putvis, kuris nenori jungtis į koaliciją su partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovais. Priminsime, kad dar praėjusią savaitę stabdyti narystę TS-LKD partijoje pareiškė ir ilgametis konservatorius Egidijus Ūksas. „Kelmiškiams.lt“ dar keli konservatoriai yra sakę pradedantys abejoti naryste partijoje, o ketinę prie konservatorių jungtis – šiuo metu to daryti nebeketina.

„Taip, jis (red. – T.Putvis) pasakė, kad jam po Žemaitaičio vėliava – ne pakeliui“, – penktadienį „Kelmiškiams.lt“ sakė rajono meras Ildefonsas Petkevičius.

Kitas TS-LKD sąraše išrinktas Tarybos narys Saulius Mockus, kuris yra ir partijos skyriaus pirmininkas, koalicijoje lieka bei su 2 liberalų atstovais sudaro frakciją.

Penktadienio rytą 10 mandatų gavusius partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovus bei savivaldybės merą nustebino liberalų pareiškimas, kad jie nori vadovauti vienam iš komitetų, nors, pasak mero, išvakarėse tokio noro liberalai neteikė.

„Vakar buvo kalbama vienaip, šiandien – kitaip. Turėsime derintis. Politika – derybų menas. Palikome šį klausimą iki pirmadienio. Tada susitiksime ir matysime“, – sakė meras I. Petkevičius.

„Kelmiškiams.lt“ pavardės nenorėjęs įvardinti liberalų partijos atstovas sakė, jog vakar susitikime komiteto pirmininko postas buvo siūlomas konservatoriui S. Mockui, bet jis atsisakė. Todėl šiandien ir buvo nuspręsta, kad liberalų ir konservatorių frakcija nori vieno iš būsimų keturių komitetų. Tada, pasak šaltinio, kilo nepasitenkinimas tarpe „Laisvė ir teisingumas“ atstovų, nes pirmininkų pozicijos jau buvo pažadėtos jiems.

Neatmetama galimybė, kad į valdančiąją daugumą jungsis dvi Žaliųjų partijos atstovės, nors jų dalyvavimą valdančiojoje daugumoje kiek anksčiau „Laisvė ir teisingumas“ atstovai vadino neįmanomu, tačiau dabar, panašu, jungimuisi į koaliciją nebeprieštarauja.

„Buvome susitikę su meru, pasikalbėjome dėl dalyvavimo koalicijoje. Per savaitgalį pagalvosime ir pirmadienį priimsime sprendimą“, – portalui sakė Žaliųjų partijos pirmininkė Lina Samulytė.

Neatmetama galimybė, kad žalieji kviečiami į valdančiąją daugumą norint apsidrausti, jei komiteto pirmininko pozicijos negavę liberalai nuspręstų palikti valdančiąją koaliciją. Žaliųjų partijos atstovės, greičiausiai, pageidavimų nekels.

Galimybę sudaryti koaliciją su 6 mandatus gavusiais socialdemokratais rajono meras I. Petkevičius vertino atsargiai ir sakė tai būtų įmanoma tik kraštutiniu atveju.

„Tikrai maža tikimybė, kad eitume į valdančiąją daugumą su mero vedama partija. Dirbsime opozicijoje“, – penktadienį sakė rajono socialdemokratų pirmininkas Stasys Jokubauskas.

Naujos kadencijos taryba ir meras prisieks kitą ketvirtadienį vyksiančiame pirmajame naujos kadencijos Tarybos posėdyje.

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *