Atvirų durų diena „užmESk akį“ Kelmės dvare

Minint įstojimo į Europos Sąjungą 20-metį, Lietuvoje rengiamos atvirų durų dienos „UžmESk akį“, kurių metu gyventojams bus atverta 20 su ES investicijomis įgyvendintų ir jų naudą simbolizuojančių projektų. Tarp jų – Kelmės dvaro ansamblio parko sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams. Atvirų durų dienų renginyje kelmiškių ir svečių lauks orientacinis žaidimas.

„ES investicijos per tuos 20 metų neatpažįstamai pakeitė Lietuvą. Įgyvendinome daugybę reikšmingų pokyčių visose gyvenimo srityse. Vieni jų, tokie kaip miestų ir miestelių viešosios erdvės, keliai, magistralės, atnaujinti pastatai, matomi ir plika akimi, kiti, kaip inovacijos, sveikatos, švietimo, socialinės srities reformos, gal sunkiau pamatuojami. Todėl, švęsdami šią reikšmingą Lietuvai sukaktį, ir sumanėme pakviesti šalies gyventojus „užmESti akį“ į šį simbolinį projektų dvidešimtuką, iš arti patirti bei pamatyti tuos pokyčius, na ir, žinoma, kartu atšvęsti“, – sako Centrinės projektų valdymo agentūros vadovė Lidija Kašubienė. 

Lietuva per dvidešimties metų narystę Europos Sąjungoje sulaukė 16 milijardų eurų ES investicijų. Naujuoju 2021–2027 metų ES investiciniu periodu į Lietuvos gerovę bus investuota dar 10 milijardų eurų.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *