Savivaldybės meras – vėl etikos sargų akiratyje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs, ar Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius papuolė į interesų konfliktą. Tyrimas pradėtas susipažinus su Savivaldybės tarybos Etikos komisijos sprendimu ir abejojant dėl galimo netinkamo įstatymo taikymo. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia įstatymo nuostatų pažeidimo.

Kelmės rajono meras  šių metų kovo 21 dienos Savivaldybės tarybos posėdyje pareiškė apie nusišalinimą, tačiau liko posėdžių salėje bei teikė savo nuomonę ir pasiūlymus svarstant klausimą dėl prioritetinės žvyrkelių ruožų asfaltavimo Kelmės  rajono savivaldybėje eilės. Šis klausimas galėjo būti susijęs su paties I. Petkevičiaus ir jam artimo asmens privačiais interesais. Komisija aiškinsis, ar tinkamai nenusišalindamas, I. Petkevičius nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo  reikalavimų, įpareigojančių vengti interesų konflikto ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra, o interesų konfliktui kilus – nusišalinti. 

VTEK taip pat aiškinsis, ar meras, pasirašydamas tarybos posėdžio protokolą, galimai susijusį su savo ir jam artimo asmens privačiais interesais ir nuo šių veiksmų nenusišalindamas,nepakliuvo į interesų konflikto situaciją. 

Savivaldybės vadovas VTEK pradėtą tyrimą sieja su netrukus vyksiančiais Seimo rinkimais. Priminsime, kad pavasarį VTEK priėmė sprendimą, kad savivaldybės vadovas pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą. Šį VTEK sprendimą meras apskundė teismui.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *