Seimo narys atsisako mandato

Kelmės-Šilalės rinkimų apygardoje 2020 metų rudenį išrinktas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis traukiasi iš Seimo. Kaip Kelmiškiams.lt patvirtino Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovė Indrė Ramanavičienė, šįryt 9.37 val. Vyriausioji rinkimų komisija elektroniniu paštu gavo Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pareiškimą dėl atsistatydinimo iš Seimo nario pareigų. 

„Pareiškimas pasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu – taip, kaip tokių prašymų pateikimą nustato Rinkimų kodeksas. Seimo nario įgaliojimų nutrūkimą šiuo atveju reglamentuoja Rinkimų kodekso 176 straipsnio 2 dalies 1 punktas. Klausimas dėl Seimo nario įgaliojimų nutrūkimo nesuėjus terminui bus įtrauktas į artimiausio komisijos posėdžio darbotvarkę“, – teigė I. Ramanavičienė.

Klausimas dėl Seimo nario įgaliojimų nutrūkimo nesuėjus terminui bus įtrauktas į artimiausio komisijos posėdžio darbotvarkę. Nauji Seimo rinkimai Kelmės-Šilalės rinkimų apygardoje organizuojami nebus, nes iki eilinių Seimo rinkimų, kurie vyks spalio mėnesį, liko mažiau nei metai.

Kaip skelbė šalies žiniasklaida, trauktis iš Seimo R. Žemaitaitis ryžosi po praėjusį ketvirtadienį Konstituciniam teismui konstatavus, jog Seimo narys R. Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Seimui pašalinus Seimo narį iš Seimo apkaltos būdu, politikas negalėtų kandidatuoti į renkamas pareigas 10 metų.

Kelmiškiams.lt, Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *