Informacijos paneigimas

2024 m. kovo 26 d. interneto portale kelmiskiams.lt buvo publikuotas straipsnis „Žvyrkelių ruožų asfaltavimo drama tęsiasi“. Šiuo tekstu paneigiame pranešime pasirodžiusią klaidinančią ir tikrovės neatitinkančią informaciją ir nurodome, kad:

1. Kelmės rajono savivaldybės tarybos paskirtas narys Albertas Brazas į Kelmės rajono savivaldybės tarybos opozicijos narius nesikreipė dėl siūlymo rengti neeilinį Kelmės rajono savivaldybės tarybos posėdį ir patvirtinti kitą prioritetinę žvyrkelių ruožų asfaltavimo Kelmės rajono savivaldybėje eilę.
2. Kelmės rajono savivaldybės tarybos paskirtam tarybos nariui Albertui Brazui nebuvo suteikta galimybė pateikti paaiškinimo dėl prioritetinės žvyrkelių ruožo eilės asfaltavimo Kelmės rajono savivaldybėje ir klaidingai paskelbtos informacijos, kad „valdantiesiems kilo iniciatyva vėl kelti klausimą“ dėl prioritetinės žvyrkelių ruožo eilės asfaltavimo Kelmės rajono savivaldybėje paneigimo.
3. 2024-03-19 vykusio Savivaldybės tarybos Investicijų, ūkio ir kaimo reikalų komitete (komiteto posėdžio transliacija yra skelbiama viešai) nebuvo priimtas sprendimas dėl alternatyvaus sprendimo teikimo Savivaldybės tarybai.
4. Nėra aišku kas Kelmės rajono savivaldybės tarybai teikė alternatyvų sprendimo projektą. Straipsnyje pats Savivaldybės tarybos opozicijos lyderis ne kartą klaidingai nurodo kas Savivaldybės tarybai pateikė aptariamą alternatyvų projektą. Iš pradžių nurodoma, kad sprendimą teikė parengė „Kelmės rajono savivaldybės tarybos Investicijų, ūkio ir kaimo reikalų komitetas”, po to nurodoma, kadjis parengtas socialdemokratų ir jį teikė jų pirmininkas D. Ivoškis” ir galiausiai nurodoma, kadeilė, kurią kaip opozicijos lyderis pateikiau prieš rajono Tarybos posėdį”.
5. Jokios diskusijos tarp „valdančiųjų”, Kelmės rajono savivaldybės tarybos Investicijų, ūkio ir kaimo reikalų komiteto ir Savivaldybės tarybos opozicijos lyderio Dainiaus Ivoškio dėl pakartotinio prioritetinės žvyrkelių ruožo eilės asfaltavimo Kelmės rajono savivaldybėje nebuvo.
6. Kelmės rajono savivaldybės tarybos reglamento 64 punktas įtvirtina lygias teises komiteto, komisijos, frakcijos, grupės, mišrios grupės, Savivaldybės kolegijos, opozicijos lyderio ar 1/3 dalyvaujančių posėdyje Tarybos narių siūlymu pakeisti ar papildyti Savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkės projektą, todėl paneigiamas Kelmės rajono savivaldybės tarybos opozicijos lyderio teiginiai, kad „prioritetinė eilė buvo teikiama nuo opozicijos lyderio ne dėl to, kad už to galimai slypėjo politinis  motyvas“.

Atsiprašome.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *