Konservatorių pirmininkas kalbins buvusius bendražygius grįžti

Po Velykų sukaks metai, kai iš dideliais politiniais laimėjimais nepasižyminčių rajono konservatorių gretų pasitraukė dabar Savivaldybės tarybos opozicijoje esantis Tautvilas Putvis ir buvęs partijos skyriaus pirmininkas Egidijus Ūksas.  Abiejų narystės buvo sustabdytos raštiškais jų prašymais partijos skyriaus tarybai. Nors abu kalbinti buvę konservatoriai tikina nesuprantą, kodėl jų narystė sustabdyta metams, tačiau nuo praėjusių metų pabaigos rajono konservatoriams vadovaujantis Saulius Mockus Kelmiškiams.lt patikino, kad skyriaus taryba tenkino prašymus sustabdydama narystes vieneriems metams pagal politinės partijos įstatus.

Artėjant narystės suspendavimo terminui Kelmiškiams.lt pasiteiravo T. Putvio ir E. Ūkso, kokių žingsnių jie imsiąsi.

„Nesitikiu kažkokių pokyčių ir komentuoti kažko daug nenoriu. Dar buvę partiečiai susinervins, sveikata sutriks. Ar aš dar ten esu reikalingas? Gal jiems viskas gerai“, – sarkazmo buvusiems bendražygiams neslėpė E. Ūksas.

Skyriaus pirmininkas Kelmiškiams.lt sakė, kad skyriui yra svarbus kiekvienas narys, todėl kalbėsis su jau beveik metus partijoje veiklą sustabdžiusiais nariais.

„Mūsų skyriui yra svarbus kiekvienas narys. Kalbinsime ir siūlysime pateikti prašymus narystės sustabdymo atšaukimui“, – sakė S. Mockus.

„Šiuo metu dirbu Rajono taryboje, opozicijoje ir nepasikeitus aplinkybėms, dėl kurių sustabdžiau narystę partijoje, nematau prasmės atnaujinti narystę“, – kalbėjo T. Putvis.

Pasak S. Mockaus, eiti į valdančiąją koaliciją buvo skyriaus visuotinio susirinkimo – aukščiausio skyriaus organo – sprendimas.

„Sprendimas priimtas ne pirmininko, Tarybos nario ar skyriaus tarybos noru, bet po ilgų diskusijų visuotiniame susirinkime ir balsų dauguma“, – apie prieš metus priimtą sprendimą kalbėjo rajono konservatorių lyderis.

S. Mockus nesiryžo atskleisti, kiek narių šiuo metu yra skyriuje, tačiau tikino besidžiaugiantis, kad  skyriaus narių skaičius auga ir per du šių metų mėnesius pasipildė dviem naujais nariais. Praėjusį penktadienį rajono konservatoriai rinkosi į visuotinį susirinkimą. Sprendžiant iš renginio nuotraukų, kuriomis pasidalino Jonas Gudauskas, konservatorių kandidatas Kelmės-Šilalės rinkimų apygardoje rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, dalyvavo apie dvi dešimtis šios partijos narių.

Kelmiškiams.lt, Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *