Rinkimų komisijai vadovaus Ona Kalpokienė

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkus ir komisijas. Kelmės rajono rinkimų komisijai vadovaus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pasiūlyta Ona Kalpokienė. Į pirmininkus taip pat buvo siūlytos Virginijos Ščepanovienės (Liberalų sąjūdis), Ingridos Martinaitienės (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) ir Administracijos direktoriaus pasiūlyta Arūno Kasparavičiaus kandidatūros.

Rinkimų komisijoje LR Prezidento, privalomojo referendumo ir Europos parlamento rinkimus taip pat organizuos Asta Kančauskaitė (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)), Indrė Labanauskaitė (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Valdas Krugliakovas (Lietuvos regionų partija), Aldona Kvintufelienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Irena Majauskienė (Laisvės partija), Zita Monstavičiūtė (Darbo partija) ir Teisingumo ministro deleguotas Tautvydas Šarauskas.

Savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai pareigas pradės eiti šį penktadienį, po priesaikos VRK, o komisijų nariai – dar šiek tiek vėliau. Numatyta, kad savivaldybių rinkimų komisijų nariai rašytinius pasižadėjimus rinkimų komisijos būstinėse duoda iki vasario 21 dienos. Kovo mėnesį turėtų būti suformuotos ir rinkimų apylinkių komisijos. Jų savivaldybėje – 35.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *