Politikai imsis narplioti nesutarimus Kontrolės ir audito tarnyboje

Jau kuris laikas savivaldybėje sklando neramios nuotaikos dėl galimo mobingo. Į Savivaldybės tarybą kreipėsi dvi Kontrolės ir audito tarnybos darbuotojos – Savivaldybės kontrolierė bei patarėja. Kontrolierė Tarybai pateikė skundą dėl mero veiksmų, grubiai pažeidžiančių savivaldybės kontrolierės teises ir teisėtus interesus, o patarėja – dėl Savivaldybės kontrolierės veiksmų, pažeidžiančių Tarnybos patarėjos teises. Antradienio popietę abiejų Tarnybos darbuotojų skundai aptarti Savivaldybės tarybos Kontrolės komitete. Kontrolės komiteto nariai priėmė sprendimą, kad būtų sudarytos komisijos abiejų Tarnybos darbuotojų skundams nagrinėti.

Kontrolės komitetas rekomendavo savivaldybės merui Ildefonsui Petkevičiui sudaryti komisiją ir ištirti Kontrolės ir audito tarnybos patarėjos Neringos Dirmeikienės prašymą dėl Savivaldybės kontrolierės veiksmų pažeidžiant jos teises. Mero sudaryta komisija atliks tyrimą, o priimtas išvadas pateiks Kontrolės komitetui ir Rajono tarybai.

Tarnybos patarėja Kelmiškiams.lt dėl Savivaldybės kontrolierės veiksmų pažeidžiant jos teises, pateikė trumpą komentarą: „Dirbdama ilgą laiką bandžiau išsiaiškinti situaciją kas vyksta, nes jaučiau savo atžvilgiu netinkamą požiūrį ir netinkamą elgesį. Todėl siekiant apginti savo teises, kreipiausi į Rajono tarybą“.

Portalo turimoje medžiagoje Tarnybos patarėja prašo Savivaldybės tarybos ir mero imtis veiksmų, siekiant užtikrinti psichologinio smurto ir priekabiavimo prevenciją. Rašte patarėja mini, kad psichologinis smurtas suintensyvėjo, kai, neatlaikiusi psichologinio spaudimo, šių metų pradžioje pateikė dokumentus dalyvauti konkurse Savivaldybės administracijos korupcijos prevencijos pareigūno pareigoms užimti. Patarėja mini ir tai, kad Tarnybos vadovė nepasirinko jos neseniai vykusiame Tarnybos vadovo pavaduotojo konkurse, nors patarėja vienintelė iš trijų kandidatų surinko reikiamą konkursinį balą.

„Nuo tada, kai įvyko konkursas pavaduotojo pareigoms užimti, bendravimas su Savivaldybės kontroliere tapo visiškai komplikuotas“, – rašte Tarybos nariams ir merui teigia Tarnybos patarėja.

Savivaldybės kontrolierės Daivos Bružienės spalio 16 bei 24 dienų skundus tirs iš Savivaldybės tarybos narių sudaryta komisija, kuriai Kontrolės komitetas vadovauti rekomendavo Tarybos narį Vytautą Barkauską, nes jis atlieka mero funkcijas, kai to negali atlikti meras arba Tarybos deleguotas Albertas Brazas. Taip pat, kaip ir užsiminė Komiteto pirmininkas Algirdas Steponkevičius, tiek meras, tiek A. Brazas yra minimi Savivaldybės kontrolierės rašte.

Savivaldybės kontrolierė portalui Kelmiškiams.lt vakar sakė į Tarybą ir merą buvo priversta kreiptis raštu dėl, jos nuomone, vykdomo mobingo po to, kai Tarybos sprendimą dėl atleidimo iš Savivaldybės kontrolierės pareigų apskundė teismui.

„Meras arba jo bendražygiai nuo kreipimosi į teismą dienos jau reikalavo manęs sergančios pasiaiškinti dėl galimai šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo, t. y., nebuvimo darbe, nors reikalavimo siuntimo metu žinojo, kad sergu. Atsisakė išleisti mane atostogų vienai darbo dienai, nurodant, neva nepadariusi kažkokių darbų, nors tai netiesa. Meras iki šiol nesugeba atsakyti, nors kelis kartus prašiau, kokių darbų aš nepadariau. Taip pat atsisakė išleisti į gydymo įstaigą, o po poros valandų šį sprendimą pakeitė, bet aš jau buvau atšaukusi vizitą. Meras taip pat neteikia man mano prašomos informacijos, dėl kokių konkrečių priežasčių atsisako tenkinti mano prašymus“, – apie santykius su rajono vadovu pasakojo Savivaldybės kontrolierė Daiva Bružienė.

Pasak kontrolierės, ją taip pat pasiekė informacija, kad galimai organizuojamas neteisingos informacijos apie ją skleidimas, neva kontrolierė netinkamai elgiasi su Tarnybos darbuotoja. „Ši kampanija prasidėjo tik po to, kai aš raštu kreipiausi dėl neteisėto psichologinio spaudimo man darymo ir manęs bauginimo, siekiant, mano nuomone, sudaryti man nepakeliamas darbo sąlygas. Paskutinį kartą kreipiausi į Tarybą spalio 24 dieną raštu, prašydama įvertinti mero veiksmus, taip pat atlikti antikorupcinį sprendimo dėl mano atleidimo projekto vertinimą, kadangi viename iš komitetų posėdžių buvo aiškiai nurodyta, kad mano atleidimas yra politinis Tarybos sprendimas“, – Kelmiškiams.lt antradienio popietę sakė D. Bružienė.

Galimu mobingu kaltinimų sulaukęs Savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius Kelmiškiams.lt pripažino, kad tai jautri tema, tačiau meras išreiškė ir abejonę dėl tikrumo.

„Teisingai, tai yra jautri tema, bet ar  tikra? Tarybos (red. – posėdžio) metu bus sudaryta iš Tarybos narių komisija, palieku sprendimus priimti jai“, – sakė rajono vadovas.

Nerijus Šarauskas, Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *