Iš pareigų traukiasi rajono socialdemokratų lyderis

Šių metų balandžio mėnesį rajono socialdemokratų pirmininku perrinktas Stasys Jokubauskas traukiasi iš partijos skyriaus lyderių pareigų. Nuo 2020 metų rajono socialdemokratams vadovaujantis S. Jokubauskas Kelmiškiams.lt sakė, kad sprendimą trauktis priėmęs, nes nebėra ne tik rajono politinių vadovų postą užimantis asmuo, bet ir Tarybos narys.

„Manau, pirmininku turi būti bent jau Tarybos narys arba tas, kuris eis į rinkimus. Aš Tarybos nariu nebesu nuo vasaros, o dalyvauti rinkimuose taip pat nežadu“, – Kelmiškiams.lt sakė S. Jokubauskas.

Gausiausią bendražygių būrį rajone turintis socialdemokratų skyrius greičiausiai į konferenciją rinksis po Vėlinių, kurioje ir įvyks oficialus S. Jokubausko pasitraukimas bei naujo skyriaus pirmininko rinkimai.

„Aš esu parašęs pareiškimą apie atsistatydinimą, tad kviesime konferenciją ir rinksime naują pirmininką. Žinoma, iš partijos veiklos nesitrauksiu ir, manau, kad mano patirtis bei žinios bus naudingos partijos bičiuliams“, – kalbėjo S. Jokubauskas.

Prieš pusmetį vykusioje konferencijoje socialdemokratų skyriaus pirmininko posto taip pat siekė rajono socialdemokračių klubo vadovė Sigutė Jakutienė, tačiau didesnio bendrapartiečių palaikymo tada ji nesulaukė. Kas šį kartą sieks vadovauti skyriui – neaišku, tačiau kalbinti rajono socialdemokratai sakė norėtų, jog jiems vadovautų dabartinis Tarybos narys bei Tarybos opozicijos lyderis Dainius Ivoškis.

„Šiai dienai turime skyriaus pirmininką, o apie galimybę vadovauti skyriui teks pagalvoti, kai jo kadencija eis į pabaigą arba, jei pirmininkas praneštų apie traukimąsi iš pareigų. Kol kas oficialiai nieko apie pasitraukimą negirdėjau“, – į klausimą, ar siektų skyriaus pirmininko posto, Kelmiškiams.lt atsakė D. Ivoškis.

Kelmiškiams.lt, asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *