Buvę žalieji užsimena apie galimus pasikeitimus Taryboje

Pirmadienio vakarą susirinkę dabar jau buvę Lietuvos žaliųjų partijos (LŽP) Kelmės skyriaus nariai tapo Lietuvos regionų partijos bendražygiais. Kalbos rajono politiniuose kuluaruose netilo jau kuris laikas, kad du mandatus rajono Taryboje turintys žalieji dairosi draugijos kitose partijose. To neslepia ir buvusi Kelmės-Šilalės skyriaus pirmininkė Lina Samulytė, kurios skyrius vienbalsiai nusprendė trauktis iš LŽP ir prisijungti prie Regionų partijos.

„Pastaruoju metu, ypač po nesėkmingų paskutiniųjų rinkimų, LŽP paliko daug narių, net ištisi skyriai.  Prieš keletą savaičių partiją paliko Mažeikių skyrius, kuris turėjo net 5 mandatus Taryboje. LŽP valdyba puikiai suvokia, kad Žaliųjų partija išliks tik prisijungusi ar susijungusi su kitu politiniu dariniu, priešingu atveju, likimas yra aiškus. Aišku, galėjome laukti kol LŽP valdyba nuspręs su kuo „tuoktis“, buvo pasiūlymas net jungtis su partija „Laisvė ir teisingumas“ arba rinktis patiems. Mūsų skyrius, gavęs pasiūlymą prisijungti prie Lietuvos regionų partijos, įvertino pasiūlymą ir nusprendė jungtis prie šios partijos, kurios programa yra arčiausia ir Kelmės regionui“, – antradienį sakė L. Samulytė.

Naująją skyriaus pirmininkę pasveikino viena iš partijos steigėjų – Živilė Pinskuvienė

Pasak naujosios politinės jėgos rajone pirmininkės, skyriaus steigiamajame susirinkime skyriaus nariais tapo 56 kelmiškiai, o Lina Samulytė buvo vienintelė kandidatė, kuri ir buvo vienbalsiai išrinkta vadovauti partijos Kelmės skyriui.

Naujoji skyriaus pirmininkė teigė, jog galimi pasikeitimai ir rajono Taryboje. „Tiesą pasakius, čia gali įvykti šiokių tokių pasikeitimų, bet kol kas nuo komentarų susilaikysiu“, – portalui sakė L. Samulytė.

Kelmiškiams.lt, L.Samulytės ir Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *