Rajono politikų „dovanėlė“: brangs atliekų išvežimas

Ketvirtadienį posėdžiavusi Rajono taryba pritarė rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą įkainių padidinimui. Brangiau už atliekų surinkimą mokėsime jau nuo spalio 1 dienos.

Nors politikų nuomonės išsiskyrė, buvo siūloma klausimą detaliau išanalizuoti ir peržiūrėti skaičiavimus, sprendimą atidėti iki lapkričio ar kitų metų pradžios, tačiau rajono meras Ildefonsas Petkevičius bei sprendimą pristačiusi Turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Raimonda Parnarauskienė, tikino, jog sprendimą būtina priimti kuo greičiau, nes dėl netikslių vietinės rinkliavos priskaitymų jau dabar susidarė beveik 300 tūkst. eurų siekianti skola už komunalinių atliekų tvarkymo ir surinkimo paslaugą.

Nuo spalio mėnesio daugiabučių namų butuose vienas asmuo per metus mokės 38,76 eur pastovaus vietinės rinkliavos dydžio bei 13,44 eur kintamo vietinės rinkliavos dydžio mokestį – iš viso – 52,20 eur. Individualiuose namuose už vieną deklaruotą gyventoją teks mokėti 38,76 eur pastovaus vietinės rinkliavos dydžio mokestį bei nuo konteinerio talpos priklausantį už vieną konteinerio ištuštinimą mokestį – nuo 1,22 iki 11,25 eur.

Pasak sprendimo projektą pristačiusios Turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotojos, tikėtina, kad prie įkainių didinimo teks sugrįžti ateinančiais metais, nes bus pradedamos išvežti maisto atliekos, o tai pareikalaus papildomų kaštų.

Tarybos narių balsavimo lentelė dėl mokesčio didinimo

Kelmiškiams.lt inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *