Rajone lankėsi Garbės pilietis

Kelmės rajono savivaldybėje lankėsi Lietuvos garbės konsulas Kelmės rajono garbės pilietis prof. dr. Volfgangas Hermanas fon Štetenas.  

Susitikime su garbingu svečiu dalyvavo Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, vicemeras Kęstutis Bilius, administracijos direktorė Danutė Laivienė, savivaldybės darbuotojai, Kovo 11-osios akto signataro Antanas Račo žmona, moksleivės – Vokiečių kalbos konkursų nugalėtojos, spaudos atstovai.

Susitikimo metu buvo prisiminta bendradarbiavimo su Kelmės rajono savivaldybe pradžia, kurią paskatino Kovo 11-osios akto signataras, vokiečių kalbos mokytojas Antanas Račas, aptarta kad daug rajono jaunųjų ūkininkų turėjo galimybę atlikti stažuotes ir įgyti patirties moderniuose Vokietijos ūkiuose, daugelis kelmiškių yra lankęsi jo pilyje, o dabar kas antri metai Vokietijoje lankosi Vokiečių kalbos konkursų, kuriuos taip pat finansuoja prof. dr. V.H. fon Štetenas, nugalėtojai.

Po susitikimo buvo nuvežta gėlių ant Kovo 11-osios akto signataro Antano Račo kapo ir pagerbtas jo atminimas, vėliau aplankyti Tytuvėnai ir Tytuvėnų vienuolyno ansamblis.

Kelmiškiams.lt inf., Kelmė r. sav. nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *