Rajono verslininkai telkia parašus peticijai

Rajono verslininkai rinkdami peticijos parašus kreipiasi į Seimą dėl kelių mokesčio sunkiajam transportui sumažinimo. Pasak peticijos organizatorių, Seimas patvirtino keturiskart didesnius kelių mokesčius sunkiajam transportui, suprantama, ko pasekoje brangs paslaugos. Peticijų pasirašymo tinklapyje peticijos autoriumi nurodyta Savivaldybės tarybos narė Lina Samulytė, kurios šeima yra susijusi su transporto paslaugų verslu.

„Manytina, kad Įstatyme įtvirtintas kelių naudotojo mokestis daliai komercinių transporto priemonių savininkų didėtų net keturis kartus, o būtent tai mažins krovininio kelių transporto įmonių konkurencingumą ir dar labiau pablogins vežėjų padėtį, ypatingai šiuo ekonominiu sunkmečiu. Atsižvelgiant į tai, norėtume pasiūlyti visų pirma sukurti ilgalaikę kelių strategiją, pagerinti nepatenkinamą kelių tinklo būklę ir infrastruktūrą, pasiūlyti įmonėms finansinį paketą, kuris padėtų vežėjams pereiti prie draugiškesnių aplinkai transporto priemonių ir tik tai įgyvendinus teisiniu reglamentavimu įtvirtinti maksimalius kelių mokesčio tarifus“, – rašoma peticijos kreipimesi.
Iki antradienio vidurdienio peticiją pasirašė 44 asmenys ir surinkta mažiau nei 20 eurų paramos. Pasiekus 100 parašų ir 250 Eur paramos, peticija bus priimta VŠĮ Peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas ir kt.). Nepasiekus šios ribos, parama bus skirta bendrai VŠĮ Peticijos veiklai.

Kelmiškiams.lt inf., asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *